Alexandrina Victorian ajasta tähän päivään osa 13

Joe Bidenista on juuri tullut Yhdysvaltain 46. presidentti ja Marko Hietala erosi Nightwish-yhtyeestä. Elämä siis jatkuu koronasta tai ilmastonmuutoksesta huolimatta. Alsio sukunimen omistavia henkilöitä on 46 kappaletta Suomessa ja ulkomailla. Nämä henkilöt liittyvät jotenkin aikajanamme perushenkilöihin Eemeliin ja Helenaan, sillä he vaihtoivat alkuperäisen sukunimensä Alsioksi, eikä muita sivutekijöitä ole. Nimenvaihtoa oli esittänyt heidän vanhin poikansa Matti. Matti oli myös molempien, niin Eemelin kuin Helenankin oman isän nimi.

Ennen ja vielä nykyisinkin on tapana antaa perinteisiä suvussa kulkeneita nimiä yhä uudelleen ja uudelleen. Minunkin toinen nimi on isäni toinen nimi ja veljeni toinen nimi oli isäni nimi. Perinteiset nimet siirtyvät sukupolvilta toiselle ja se antaa jatkuvuutta ja turvaa meille. Serkkuni Ulla antoi tyttärelleen nimeksi Helena ja perusteli sitä hyvällä suhteella mummoonsa Helenaan. Minä annoin tyttärelleni eri nimen, vaikka suhteeni mummoon oli varmasti yhtä kiintynyt. Olin vain luvannut lapsuuden parhaalle leikkikaverilleni Raisalle, kun hän muutti toiselle paikkakunnalle, että jos saan joskus tyttären annan hänen nimekseen Raisa ystävyytemme muistoksi. Olin silloin 4 vuotias, mutta lupaukseni pidin.

Lupasin myös kirjoittaa aikajanasta ja nyt sen olen tehnyt. Ukkini ja mummoni halusivat, että heitä kutsutaan papaksi ja mammaksi. Olen kuitenkin kirjoitellut tässä jatkokertomuksesta mummosta , ukista, vaarista ja ties mistä, mutta pappa ja mamma nimityksiä en ole käyttänyt. Ne kun tuntuu vieläkin niin henkilökohtaisilta.

Viron pääministeriksi nimitettiin Kaja Kallas, Donald Trump on maailman huonoin häviäjä ja aurinko pilkistää taas Arkalan lumille.

Tiina Rinne ja Pirkko Liinamaa kuolivat syntyneiden joukossa on paljon mahdollisa tulevaisuuden nimiä, mutta heitä ei voi vielä nostaa kuuluisuuksien joukkoon. Ehkä joku heidän lapsenlapsensa kirjoittaa sitten vuonna 2142 aikajanasoorinsa Uuteen Suomeen, jossa heidät mainitaan, kun jäivät tästä juttusarjasta syrjään. Silloin Alsioiden suku on tasaisen laskentakaavan mukaan jo 1151 ja maailmassa kaikkiaan lähes 15 miljardia ihmistä. Hyttysen paska on yhtä pieni kuin ennenkin ja Itämeri huolenaiheena Suomessa.

Maailma on silloin kokenut viisi tai kuusi taantumaa tai lamakautta ja yhtä monta nousukautta. Yksikään hallitus ei jää haukkumatta opposition taholta, eli maailmassa kaikki hyvin tai huonosti riippuen oletko hallituksessa vaiko oppositiossa.

Ihan vain sivulauseeksi loppuun, että olen ostanut Pirkko Liinamaalle shaalin hänen omilla rahoillaan, joskus vuonna 1979.

+2
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu