Alexandrina Victorian ajasta tähän päivään osa 9

Itäsaksalaista Wartburgia rekisteröitiin enemmän kuin esimerkiksi Audia, Renaultia tai Citroënia. Suomen ehkä paras vuosikymmen oli alullaan. Kiinassa väkiluku saavutti miljardin rajan.( Kiinan väkiluku nyt 1 440 000 000)

Toinen poikani syntyi esikoisen ollessa vasta reilun vuoden ikäinen, eli vuosisadan yhdeksäs vuosikymmen oli alkanut. Aikajanamatkamme se kohta jossa kaikki asiat oli niin hyvin kuin ne koskaan voisivat olla. Kansanrintamahallitus veteli viimeisiään Taisto Sinisalo ja Aarne Saarinen olisivat kohta vain historian havinaa, kuten me kaikki tässä ajassa kuljemme aikajanamme loppuun. Kukaan ei vielä osannut ennustaa, että 1982 tehtäisiin suurehko devalvointi ja kaksi vuotta myöhemmin Suomen valtion ylijäämä olisi yli kuusi miljardia.

Ulkoministeri Paavo Väyrynen syrjäytti tiukassa äänestyksessä Keskustapuoluetta 16 vuotta johtaneen Johannes Virolaisen puheenjohtajan paikalta Turussa pidetyssä puoluekokouksessa. Mauno Koivisto toimi pääministerinä ja Urho Kekkonen presidenttinä, oli vielä Paasikivi-Kekkonen linja ja YYA-sopimus. Moskovan kesäolympialaiset, jossa maratonporttin aukominen keihäskisan aikana sai suomalaiset raivon partaalle. Pohjois-Korean kommunistinen puolue ilmoitti, että maan johtaja Kim Il Sung oli valinnut seuraajakseen vanhimman poikansa Kim Jong Ilin.

Minä vaihdoin työpaikkani Suomen Värin Uudenmaakadun myymälään, jossa toimin mattoasennuksista vastaavana asentajana. Se oli ketjun kokeilu asennuspalvelusta, jossa parhaillaan toimi sitten yli sata asentajaa samalla konseptilla.

Mummoni joka oli jäänyt yksin maatilalle ukin kuoltua, oli muuttanut Hyvinkäälle kerrostaloon ja perikunta möi maatilan liikennöitsijä Kaijansinkolle kesäpaikaksi. Mummoni voi hyvin ja hänen luonaan oli aina kiva käydä. Ukin kuolemasta oli jo kohta kymmenen vuotta, niin se aika kuluu ja aikajana venyy. Muistini mukaan näillä hujakoilla mummoni jälkeläisten määrää laskettiin jo viidessä ikäpolvessa. Ukki ei sitä aikaa ennättänyt vielä nähdä, mutta ukin hautajaisten aikaan otettu perhepotretti oli kohtalaisen suuri siitä huolimatta.

Suomessa päätettiin yhtenä viimeisistä Euroopan maista ottaa käyttöön kesäaika maaliskuun lopussa 1981. Suomessa käytäntöä oli kokeiltu vain kerran aikaisemmin, vuonna 1942. Monet Euroopan maat olivat ottaneet kesäajan käyttöön 1970-luvulla energian säästämiseksi.

Eva Walhströnm ja Janne Kataja syntyivät. John Lennon murhattiin ja Muhammad Reza Pahlavi, Iranin shaahi kuoli, oli syntynyt vuonna 1919, eli varsin nuorena hänkin lähti.

Ladasta oli tulossa suomalaisten rakastama auto, ainakin myyntilukujensa perusteella.

+1
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu