Betonihevonen osa 3

Keskeneräistä ei pitäisi vielä näytellä, sillä toinen korva pitää siirtää ja turpa puuttuu vielä kokonaan. Pakkasyöt ovat nyt riesana, kun sateet loppuivat. On hiukan pottumaista jos päivällä vaivalla tehty yöllä jäätyy pilalle. Pitänee pitää 4 päivän kuivatusatauko. Ensi viikon puolivälistä lupaavat lämpimämpiä öitä. Sitten tulevat tietysti sateet, mutta sateen kanssa tulee kyllä toimeen.

Tuo korva juttu on mietityttänyt mutta valokuva on hyvä tiennäyttäjä jota usein olen ennenkin käyttänyt hyväkseni. Kun katsoo omaa työtä tulee sille sokeaksi, mutta kun ottaa siitä  valokuvan näkee virheet paremmin. Tuo turpa on tahallaan vielä tekemättä kun betoni ei suostu pysymään tuossa, vaan tippuu pois, mutta kun saan yläosan kuivaksi niin voin ripustaa sinne kiinni vaikka puuvillakassi jonka pohjalle sitten laasti kuivumaan. Kun laasti ottaa vanhaan valuun kiinni niin kassi pois ja muotoilu, se on siinä.

Vaikeuksia on ilmennyt laastin kanssa sen takia, että hevosen takaosa on noin korkealla, harjateräsrunko antaa hiukan joustoa ja kun läjäyttää rappausta runkoon se hieman heilahtaa ja saattaa irrottaa vierestä osan jo valmista. Siksi on tehtävä vähän päivässä ja kuivateltava välillä. Kun ilma on jo päivälläkin aika viileää kuivuminen hidastuu ja sitten tuli vielä nämä pakkasyöt.

Joka tapauksessa homma on edennyt olosuhteisiin nähden mukavasti, isoja virheitä ei ole vielä tullut ilmi, suurin on tuo korva joka huomenna irroitetaan ja siirretään oikeaan paikkaan. Sen voin tehdä, vaikka muuten pidän hevosesta vapaapäivän tulevan pakkasyön takia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä vielä se runko johon hevonen sitten on osittain rapattu ja rapataan. Enää kolme säkillistä tarvitaan rappausta joten aika valmishan tuo projekti on. Olen rapannut kolmena päivänä ja silloin noin 6 säkillistä päiväss, eli puolen päivän homma jäljellä, tai enemmän, kun se on sellaista viimeistelyä, kuten sierainet muotoilua, harjan ja hännän tekoa ym. aikaa vievää askaretta.

Tuossa verkkovaiheessa on muistettava, että se jää kokonaan valun alle, joten muoto tehdään laastilla, siksi tuossa hevosen päässä ei ole vielä oikea turvan muoto näkyvissä, se on vielä minun päässäni.

 

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu