Luomisen tuska, ei ole tyhjiö

 

dav

Viola Heistosen ihanan blogin innoittamana.

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/viovio/kustodijev-ja-kevt-maalaus/

Luomisen tuskaa on jotkut pitäneet tyhjiönä, siis valkoisen paperin kammona. Eihän luominen helppoa aina ole, mutta ei se myöskään ole tyhjiö, jos ei paperille tule mitään. Ei voi olla tyhjiö, koska tyhjästä on paha nyhjästä. Se on tyhjiö, mistä luovuuskaan ei saa mitään aikaan. Luova voi luoda tyhjästä, mutta ei tyhjiöstä.

Se mikä tavalliselle tallaajalle on tyhjää, voi olla aivan sankkana kaikkea kivaa luovalle.

Luovuus on tuskaa jos sitä aikoo tehdä väkisin, silloin luovuus voi hetkeksi kadota ja kaikki näyttää tyhjältä. On eri asia, että katu näyttää tyhjältä, kuin että se on tyhjä. Kun tarkemmin katsoo kadulla on aina jotain josta voi kehittyä vaikka mitä.

Jos pikkulapselta evätään aseleikit, hän pureskelee näkkileivästä pistoolin itselleen. Jos taiteilijalta evätään luovuus, hän luovii pois siitä tilasta ja luo taas.

Jos luovuus vapautetaan unohtuu kaikki muu, ja kun estettä ei enää ole, niin jotain uutta syntyy ikäänkuin tyhjästä.

+2
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu