Näe yksi keksi kaksi

Tämä ei ole verbaalikisa, koska tässä ei ole mitään verbaalista. Idea on kuitenkin Juha Kuikan verbaalikisasta kopioitu. Säännöistä sen verran, että oman arvauksen saa heti laittaa näkyviin, koska kukaan ei voi tietää onko se oikein vai väärin. Vaihtoehtoja ei hyväksytä, vaan sen minkä laitat ensimmäiseksi on sinun vastauksesi. Ja on aivan sama mitä ehdotat, eli yksikköä monikoa tai mitä tahansa, kunhan se on sitten sama kuin minulla.

Tehtäviä on viisitoista, mutta kisan jännityksen luomiseksi voi viisi ensimmäistä laittaa tänään , seuraavat viisi huomenna ja sunnuntaina loput viisi. Näistä osakilpailuista saa sitten voittaja yhden bonuspisteen. Ensimmäiset 1-5 siis perjantain aikana ja tulos julkaistaan lauantaiaamuna. Tehtävät 6-10 sitten lauantain aikana ja loput 11-15 sunnuntaina kello 14.00 mennessä. Sunnuntaiaamuna keskimmäisen bonuksen jako ja sitten kello 15.00 mennessä koko kisan voittaja julkistetaan.

Kyseessä on kolmikirjaiminen sana, eli tarvitaan vain kaksi kirjaita tietää. Jokaisesta oikeasta kirjaimesta saa 0,5 pistettä, eli jos vastaus on väärin, mutta toinen kysytty kirjain on kuitenkin oikein saa sillä puoli pistettä. Osakilpailuvoittaja saa yhden lisäpisteen, eli joka päivälle riittää toimintaa. Jos joku haluaa julkaista tänään koko rivin on sekin mahdollista, jos se on oikein saa hän bonuspisteet lauantailta ja sunnuntailta sikäli jos on ensimmäinen koko oikean listan antanut, sekä myös perjantailta jos on ekana jonossa.

Vaihtoehtoja ei siis sallita jos olet laittanut väärin ja toisen vastaus tuntuu oikeammalta et voi peesata enää. Silloin pitää vain panostaa seuraavaan erään paremmin. Tässä on siis nopeudesta etua, mutta toisaalta nopeat saattavat tehdä harkitsemattomia virheitä.

Tämä on leikkiä ja Vapun iloa, joten huumori kukkikoot ja kirjaimet löytykööt. Voittaja ei saa kuin kunniaa ja mainetta, muuta ei laki salli tässä kohtaa.

 1.    ?a?   —  kysyy jompaakumpaa
 2.    ?a?   —  säilyy pitkään
 3.    ?a?   —  vääntömomentti
 4.    ?a?   —  aika tiheä
 5.    ?a?   —  perkele toisella kotimaisella
 6.    ?a?   —  interjektio
 7.    ?a?   —  edellinen onomatopoeettinen (ainakin sarjakivissa)
 8.    ?a?   —  yleensä kutosta suurempi aiheuttaja
 9.    ?a?   —  ex vuorineuvos ja myös ex kouluneuvos
 10.    ?a?   —  yksinkertainen huudahdus
 11.    ?a?   —  syntyi puistoissa
 12.    ?a?   —  meno kehoitus leppäpirkoille
 13.    ?a?   —  ilmaisee oivalluksen
 14.    ?a?   —  teletappi
 15.    ?a?   —  salainen tai julkinen

 

Hyvää Wappua! Ei pidä tukehtua tippaleipään saatikka simaan.

+1
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu