Onko ymmärrys oma kieli?

Sanotaan, että oikein hyvin kun toisen tuntee ei tarvita sanoja lainkaan. Onko ymmärrys sitten eräänlainen kieli? Kun yhteinen ymmärrys syntyy ei tarvita sanoja, ei edes eleitä tai ilmeitä.

Telepatia eli ajatuksensiirto on oletettu parapsykologinen ilmiö, jolla tarkoitetaan kykyä kommunikoida toisten kanssa ajatuksen välityksellä. Mutta ymmärrys ei ole ehkä sitäkään. Tämähän voidaan todeta käymällä ”keskustelua” esimeksi vauvan tai jonkun lemmikkieläimen kanssa. Tai jopa villieläimen kanssa voi käydä ymmärryksen kaltaista keskustelua.

Riittää kun vain ymmärtää toisen tarpeen ja osaa vastata siihen oikealla tavalla, sanoja ilmeitä tai kehoituksia ei tarvita. Ennen kuin lehmät lypsettiin käsin, niin mummoni kertoi minullle miten paljon hän kertookaan lehmälle omia surujaan ja iloisempia asioita lypsyn aikana ja hänen mielestää lehmä kyllä ymmärsi.

Ymmärtäminen on siis sanaton ja ilmeetön kieli, jonka tehoa voi tehostaa ilmeillä tai painautumalla toiseen kiinni ym…

Wikipedian mukaan ymmärrys on ”se, että hahmottaa jonkin kokonaisuuden ja ymmärtää sen sisältämiä vuorovaikutussuhteita ja mahdollisia sekä todennäköisiä tapahtumia”!

Eli jos osapuolet ymmärtävät toisiaan he ikään kuin juttelevat keskenään sanomatta sanaakaan, siinä ei ajatukset vaihdu, vaan toinen vain ymmärtää miten asiat ovat. Ymmärrätkö ymmärryksen kieltä?

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu