Pipariksi meni
Jo vain joulu pipariksi meni, tänään sois joulurauhan jo blogistaniin. Syödään vaikka pipareita ja homejuustoja.
Tiedote
Blogien lukukertoja näyttävä ominaisuus on poistettu käytöstä korjauksen ajaksi. Pahoittelemme häiriötä.
Jo vain joulu pipariksi meni, tänään sois joulurauhan jo blogistaniin. Syödään vaikka pipareita ja homejuustoja.
Nams, enää muutama päivä jouluun:)
Ilmoita asiaton viesti
Taikka sitten voi ostaa taateleita, täyttää ne sinihomejuustolla ja napostella vaikka glögin kanssa. Taikka paketin ”prässättyjä” ja helppo
Taatelikakku – ei tarvitse vispatakaan
1 pak. taateleita (n. 175 g)
1 1/2 dl sokeria
3 dl vettä
200 g voita tai margariinia
2 kpl kananmunia
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
Keitä soseeksi taatelit, sokeri ja vesi. Lisää lopussa sulamaan voi tai margariini ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita kananmunat yksitellen ja lopuksi kuivat aineet. Paista 175 asteessa noin 50 min.
Taatelipaketeissa taitaa nykyään olla 250 g, lopun voi syödä. Sokeria olen laittanut vajaan 2 dl, tämä ohje on netistä ja muuten sama.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.youtube.com/watch?v=Ul1tPoGTAu8
Tai sitten vain nauttia piparista;)
Ilmoita asiaton viesti
Kiitän päivän naurusta;)
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos ;p)
Ilmoita asiaton viesti
https://www.youtube.com/watch?v=vRDOZItUk0E
Ei soittaa kauniimmin voi…
Ilmoita asiaton viesti
Joulu tulee, täällä sataa vettä, mutta kuten saksalainen tuttu kerran totesi niin ei ollut lunta Betlehemissäkään. Joulupäivänä on vähän luvattu.
Ilmoita asiaton viesti
Tänään vilkkuu taivaalla se Betlehemin tähtikin, eli kyllä se joulu sieltä tulee.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, ja tässä joulukakun korvike tai lisäksi, löysin Iltalehdestä.
Piparkakkumokkapalat
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
200 g voita sulatettuna
5½ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl piparkakkumaustetta
2 dl maitoa
Kuorrute:
100 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
1½ tl kanelia
4 dl tomusokeria
½ tl suolaa
koristerakeita
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
2. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon sulatettu voi.
3. Sekoita kuivat aineet yhteen toisessa kulhossa ja lisää vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Kääntele tasaiseksi (älä vatkaa, ettei taikinasta karkaa kaikki ilma) ja levitä uunipellille.
4. Paista noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja ennen kuorrutteen levittämistä.
Kuorrute:
1. Mittaa voi, fariinisokeri, kerma ja kaneli kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Mausta suolalla. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki välillä sekoitellen.
2. Kaada kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle. Viimeistele koristerakeilla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen leikkaamista.
Ilmoita asiaton viesti
Täytyykö tuokin vielä tehdä? Mihin mahaan minä enää syön mitään? Just söin täytetyn kesäkurpitsan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se ole pakkokakkua, kunhan liitin tännekin samalla kun kopioin joskus kokeiltavaksi, josko joku tykkäisi mokkapaloista:)
Ilmoita asiaton viesti
Pitänee myöntää nyt, että mokkapalat eivät ole koskaan olleet mun juttu;)
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki ei osaa tehdä, miniälläkin on parempi resepti kuin minulla;)
Ilmoita asiaton viesti
Aikoinaan se lohivaahtovinkki oli mainio, siitä tuli meillä hyvin suosittu joulueväs. Kiitos Seija.
Ilmoita asiaton viesti
Hih, nyt kiinnostuin. Mistä tuo vinkki löytyy?
Ilmoita asiaton viesti
Tästä:)
Lohivaahto
250 g graavi- tai kylmäsavu(kirjo)lohta
½ pientä sipulia
1 dl kuohukermaa
½ prk ranskankermaa
pieni ripaus valkopippuria
Hienonna kala ja sipuli monitoimikoneella tai veitsellä hyvin hienoksi. – Tehosekoitin tekee kalasta mössöä.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää kaikki muut aineet. Jäähdytä tarjoiluastiassa. Koristele vaikka tillillä ja/tai sitruunalla.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos. Söin joskus vastaavaa vaahtoa, ja se oli tosi hyvää. Pitää kokeilla tuota ohjetta.
Ilmoita asiaton viesti