Sarjakirjoittajan huomioita

Kirjoittelin taanoin kaksi erilistä sarjaa, Sarjat toimivat hyvin lukijatutkimuksenakin. Kun aloitin ensimmåisen sarjan oli lukukertoja vaatimattomat 20. Kun sitten viimeisen sarjan viimeisin osa sai jo 245 lukijaa. Haikuna haaste sai myös yli 200 lukijaa, joten sarjat poikivat lisää lukijoita.

No tarkkailun halu lähti Ilmarin kiukuttelusta tuota Puujalkablojoa vastaan. Puujalkablogin saa painettua alan noin 80 lukijan turvin, eli tarvitaan viisi (5) kirjoittajaa pävittäin Vapaavuoroon, joiden lukijamäärä ylittää tuon 80 lukijan rajan. Ei ole iso tavoite.

Muutamana päivänä sarjojen seurantajaksolla näin myös tapahtui. Puujalkablogi ei minua häiritse, enemmän häiritsee lukijoiden vähyys Vapaavuoron puolella. Esimerkiksi sarjojen seurantajaksolla kirjoitin yhden blogin Puheenvuoroon ja siellä minulla oli yli 3000 lukijaa. Kun samaan aikaan Vapaavuorossa 134 lukukertaa.

Ilmarin kiukkuttelu ja siihen toimituksen vastaamattomuus, johti Ilmarin poistumiseen. Eli Vapaavuoro mentti Ilmarin mukana jonkun verran myös lukijakuntaa. Jos kaikki vapaavuorolaiset tehostaisivat kirjoitustensa tasoa mielenkiintoisemmiksi, niin lukijat lisääntyisivät pikku hiljaa.

Juha Kuikan Verbaalikisat nostavat klikkausten määriä, mutta niitä ei ole päivittäin, eikä edes viikottain, joten tapahtumia seuraavat siirtyvät muille foorumeille. Olen itse ollu viikkoja pois täältä Vapaavuoron puolelta, kun Puheenvuorossa saa enemmän kommentteja ja enemmän siis innoittaa kirjoittaa, kun on juttukaverita. Vapaavuorossa on ollut seuranatajaksollani kymmeniä nollakommentointia, kun vuosi kausia meni niin, että nollakommenttia ei tullut koskaan.

Uuden Suomen viimeinen uudistus oli fiasko lukijoiden kato oli huomattava. Kirjoittajia on vaihtunut, mutta liian moni entisen ”hyvän ajan ” kirjoittajista on sanonut että soromnoo ja hyvästi. Ilmarin mainitsema Hilkka Laronia mukaan lukien. Hilkka laittoi tänne Vapaavuoroon säännöllisesti omia maalauksiaan ja pikku juttuja ja kirjoitteli ahkerasti myös Puheenvuorossa.

Ainakaan tänne Vapaavuoroon ei ole ilmaantunut Hilkan tyylistä uutta kirjoittajaa, joten Hilkan poistuminen oli menetys.

Uuden Suomen toimitus ei ole pitkiin aikoihin kirjoittanut sellista ”kehitysavausta” joita ainakin Teemu usein kirjoitteli ja samalla sai uusia täkyjä kehittää alustaa toimivammaksi. Päätoimittaja Markku myös kirjoitteli selkeitä tsemppausblogeja jossa hän innosti kirjoittajia haastamaan itseään ja muita. Näin kirjoitusten tasoa kiritettiin paremmaksi.

Viimeisen uudistuksen jälkeen tulleita ehdotuksia on korjailtu laiskasti, esimerkiksi tuo sydänplussasu ei toimi oikein koskaan. Monia muita juttuja joita entisessä systeemissä oli saatu toimiviksi hävisi uuden alustan myötä.

Myös Niklas Herlinin aikaiset yhteiset tapahtumat ovat loistaneet poissaolollaan, ei tässä enää olla yhtä blogiperhettä, vaan jokainen kirjoittelee itsenäisesti tuntematta juuri kanssakirjoittajiaan. Alkuaikoina tapahtui sellainenkin ihme, että eräs kommentoija otti minuun yhteyttä ja halusi tavata. Kun minulle sopi, hän tuli Helsingistä Joensuuhun ainastaan jutellakseen kanssani, ja kävimme sitten paluujunaa odotellessa syömässä, taidemusokierroksella, kahvilla ym. Blogi oli saattanut meidät yhteen. Tunnen useita kirjoittajia juuri näiden blogien kautta henkilökohtaisesti.

Nyt uusia tuttavuuksia ei enää synny, joten jotain latistumista on tapahtunut, mutta toimitus ei halua reagoida tähän millään tavalla.

Jatketaan seuraamista.

+4
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu