Vapaavuoron perinteinen joulumuori- ja jouluvaarivaali on ratkennut

Vapaavuoron perinteinen joulumuori- ja jouluvaarivaali on ratkennut

Ylen entisestä uutispäälliköstä toimittaja Jorma Melleristä leivottiin vuoden 2020 Vapaavuoron Jouluvaari. Paljon onnea Jouluvaari Jorma Melleri.

Jorma Melleri on Vapaavuorossa hyvin aktiivisesti avannut meille kirjojen salaisuuksia, Jorma Melleri on täällä Uuden Suomen Vapaavuorossa pidetty ja arvostettu kirjoittaja ja hänen avauksiaan rakastetaan.

Hänen tietotaitonsa kirjallisuudesta on juurevaa ja hyvin hän osaa kritiikin myös kohdentaa niin, että lukija voi samaistua kulloinkin kohteena olevaan kirja-arvioon.

Paljon onnea ja menestystä myös jatkossakin meidän ikiomalle jouluvaarille.

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. (Albert Einstein)

Vapaavuoron Joulumuori vuonna 2020 on iki-ihana Kaija Kelhu. Kaijan suosio myös Puheenvuoron puolella on varma, sillä sitoutumattoman Kaija kirjoittaa aina asian ytimestä eikä puolueellisesti siltä kantilta mitä puolueen kanta olisi, jos hän olisi jonkun puolueen jäsen.

Vapaavuoro on puolueeton ja se siitä politiikasta tai sitoutumattomuudesta tällä kertaa. Tuo sitaatti Albert Einsteinilta on Joulumuorimme Kaija Kelhun esittelystä, eli Kaijaa hyvin kuvaava lainaus, ei katsota pahuutta vierestä, vaan tehdään maailmaa paremmaksi omalta osaltamme.

Paljon uusia iloisia juttuja ja joulumuorin edustustehtäviä Sinulle iki-ihana Kaija Kelhu.

Kun avaajana kyselin myös kisan alussa kunniajoulumuorin mahdollisuudesta, niin todettakoon nyt, että sellainen ei tainnut olla vielä ajankohtaista. Näin vaalin tämän kertaisen järjestäjänä kylmästi tulkitsen. MUTTA! Sellainen asia voidaan laittaa hautumaan, sillä seuraava vuosi 2021 on jo kisan kymmenes taival ja sen kunniaksi voisi kisa uudistua.

Joulumuorit ja jouluvaarit voisivat olla silloin ehdokaspohjana vaalissa jossa valittaisiin kunniapuheenjohtajaa vastaava kunniavaari tai -muori. Myös tonttu touhukkaita voitaisiin mahdollisesti valita, mutta useampia muoreja tai vaareja ei mielestäni ole hyvä jakaa yhdelle vuodelle, se jotenkin puolittaa joulumuorin tai jouluvaarin arvoa.

Joulumuori- ja jouluvaarikisan säännöistä on myös käyty laajaa keskustelua, mutta sääntökeskustelu ei ole vaalin aikana ehkä soveliasta, sillä sääntöjen tulee olla olemassa, jos sellaisia kaivataan jo ennen vaalien julistamista. Siksi vaalikaudella olisi nyt hyvä, vaikkapa nyt valittujen henkilöiden johdolla käydä tätä keskustelua jos heistä se on tarpeellista.

Tai sitten jouluhenkilöidean äiti Sari Laitinen voi avata keskustelun säännöistä, mutta katson, että itse en enempää sotkeudu tähän asiaan. En tavallaan ole missään muodossa kyseiseen asiaan oikea henkilö.

Toivotan kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2021 ja vielä kerran Onnea Joulumuorille Kaija Kelhu ja Jouluvaarille Jorma Melleri

+10
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu