Vifyy vifyy

Olipa kerran eli pariviikkoa sitten, kun tyttäreni oli käymässä nuorimman tyttärensä kanssa. Tyttö on kolmen vanha ja nimeltänsä Juulia. Hän mielellänsä istui ukin olkapäillä kun kävin koirien kanssa metsälenkillä. Kun tulimme takaisin oli häneltä jalat puutuneet, kuin ukillakin joskus pienenä pitkän polkupyöräretken jälkeen. Tarakka ei ole tehty pienen ihmisen istumista varten.

Juulia on hyvin eloisa ja tarmokas nuori ihmisen alku. Tarinaa tulee kuin tilauksesta. No minä kerroin hänelle miten koiria voi paimentaa pelkällä vihellyksellä. Tyttö istui selässä ja kuunteli. Kun tulimme kotiin Juulia kertoi äidilleen, että Juuliakin osaa viheltäen kutsua koiria, pitää vain viheltää, vifyy vifyy. Sitten Juulia komesi koiria, no minä osaan viheltää totelkaa minua vifyy vifyy.

Seuraavana päivänä menimme eri reittiä ja Juulia heti huomasi ja kysyikin miksi menemme eri kautta? No kerroin, että vaihtelu virkistää ja näytin, missä oli paljon mustikoita. Mustikoita oli runsaasti ja näytin useamman kerran, että katsoppas Juulia, kuinka paljon mustikoita. Kohta Juulia huudahtaa niskassa, ukki katso mustikkapuu. Yritin katsoa mitä Juulia tarkoittaa ja tyttö näytti sormellaan, että katso tuossa. Ja olihan siinä todella mustikkapuu, eli kataja, jossa syvän siniset marjat.

Maailma on eri mukava paikka, jossa on paljon ihmeellisiä asiota, kun vain liikkuu lapsen kanssa ja juttelee.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu