Kahvihamsteri ostaa kun saa halvalla – mutta ei mitä tahansa

Äitienpäivän kahvipakettia koristavat tänä vuonna graafikko Erik Bruunin valkovuokot. Kuva: Paulig

En ole koskaan maksanut kahvipaketista normaalihintaa.

MEILLE kahvihamstereille tarjouskahvin ostamisesta on kehkeytynyt taitoa ja tarkkaavaisuutta vaativa harrastus, jossa on toimittava kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Muuten kahvi ei maistu oikealle.

Kahvia saa ensinnäkin hankkia vain alennuksella, mieluiten kaksi tai kolme pakettia kerralla. En ole koskaan ostanut normaalihintaista kahvipakettia, mutta juhlapyhien välissä tarjouksia on seurattava silmä tarkkana.

Alkuvuosi on perinteisesti vaikea. Pääsiäisen alla tarjouksia rupeaa taas näkymään, ja parhaillaan eletään hankintojen kulta-aikaa. Vappu, äitienpäivä ja lakkiaiset ovat takuuvarmoja sesonkeja. Juhannuksena täytyy alkaa varautua syksyyn, sillä itsenäisyyspäivän ja joulun kahvitarjoukset ovat pitkän ajan päässä.

KUULUN Juhla Mokan hamstraajiin, mutta tiedän monen vannovan Kulta Katriinan nimeen. Sääntö numero kaksi on joka tapauksessa tärkeä: kunnon kahvihamsteri ei vaihda merkkiä halvan hinnan takia. Me juhlamokkalaiset asioimme kaupassa omilla kahvilavoillamme ja kultakatriinalaiset pysyvät omillaan.

Kolmas ja viimeinen kahvihamsterin prinsiippi on, että kahvi maistuu sitä paremmalta, mitä haastavampaa sen haku on ollut. On vain hyvä, jos tarjouspaketit on pitänyt kerätä varta vasten eri puolilta kaupunkia – jalan tai polkupyörällä totta kai. Ostorajoitukset ja pienet tarjouserät pakottavat tekemään useamman reissun ennen kuin keittiön yläkaapit ovat täynnä.

Viime aikojen raju hinnannousu on järkyttänyt kahvihamstereita, mutta juuri nyt kannattaa ostaa varastot täyteen, kun kahvia saa vähän aikaa taas suht halvalla. Kaksi pakettia kympillä on vielä nipin napin siedettävä hinta.

Kaikki järjestyy, kun päästään juomaan kahvit yhdessä.

SUOMALAISET ovat kuulemma kahvinjuonnin maailmanmestareita. Ruokakaupassa on usein ilo törmätä muihin hamstereihin ja kuulla sisäpiirin vinkit tarjouksista. Rupattelu kahvihyllyn tuntumassa kuuluu muutenkin asiaan, ja hötkyilemättä hamstrausreissuilla tapaa mukavia eläkeläisiä.

Hamstraaminen näyttää kulkevan perintönä jopa polvesta polveen. Mielessä läikähti lämpimästi huomatessani kassajonossa kolmen sukupolven edustajia puolen kilon kahvipaketit hellästi sylissään.

Tuli ihan semmoinen olo, että maailmassa kaikki järjestyy, kun vain päästään juomaan kahvit yhdessä.  ■ geron.fi

+2
ariliimatainen

Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Geron ’vanhus, vanha mies’

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu