Ryöstö vai pankkitoimintaa?

Kuva: Antti Karppinen

TEATTERI ★★ Tämä on ryöstö! (The Comedy About A Bank Robbery). Ensi-ilta Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä 10.9.2020. Käsikirjoitus Henry Lewis, Jonathan Sayer ja Henry Shields, suomennos Mikko Koivusalo. Ohjaus Tommi Auvinen. Lavastus Hannu Lindholm, puvustus Jaana Aro, koreografi Jouni Prittinen. Musiikin sovitus Joonas Mikkilä, valosuunnittelu Juho Itkonen, äänisuunnittelu Timo Pönni. Rooleissa Atte Antikainen, Toni Harjajärvi, Sari Harju, Jesse-Joonas Kemppainen, Tom Lindholm, Karri Lämpsä, Mikko Paananen, Lina Patrikainen, Katri-Maria Peltola, Ilkka Pentti, Mikko Rantaniva.

Miten komedia luonnistuu Kuopion kaupunginteatterissa? Uhkaa mennä farssin puolelle, muttei sittenkään.

Tommi Auvinen on ohjannut Tämä on ryöstö! -näytelmän ennenkin. Tampereen Työväen Teatterin toissa vuoden kantaesityksestä ovat peräisin niin lavastus kuin puvut. Viime hetkellä kuormaan on hypännyt myös näyttelijä Tom Lindholm.

Pakomatkalla oleva roisto aikoo ryöstää pankista 50 miljoonan markan arvoinen timantin. Apuna on vähemmän välkky apuri, viekas tyttöystävä ja huoltomies. Mutta kuka on kuka ja kuka pettikään ketä? Ja kuka loppujen lopuksi kaappaa timantin?

Auvisen luulisi jo tietävän vastaukset, mutta Kuopion kaupunginteatterin suurelle näyttämölle on keitetty tylsänpuoleinen sekametelisoppa. Ei huono, mutta toteutus ei ole tarpeeksi kreisi ollakseen vetävä farssi.

Sanaleikit ja slapstick jumittavat turhan monta kertaa. Mutkistuu ja pitkistyy. Pikkutuhma homostelu menee jo puskafarssiksi.

Alkuperäinen The Comedy About A Bank Robbery tapahtuu Lontoossa, mutta suomalainen versio on sijoitettu Turkuun ja Tampereelle. Jos paikantaminen olisi päivitetty Kuopion leveysasteille, naurukerroin olisi saatu kasvamaan.

Näyttelijöistä Mikko Rantaniva pääsee lähimmäksi letkeää farssitilaa. Atte Antikainen vetää välissä hulvattoman yhden miehen show’n.

Hannu Lindholm on suunnitellut lavastukseen kekseliäitä ratkaisuja. geron.fi

0
ariliimatainen
Kuopio

geron.fi | Olen laillistettu sosiaalihuollon ammattimies ja vapaa toimittaja. Geronomina edistän vanhojen ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Freelancerina kirjoitan mielelläni kulttuurista ja vanhuusiän ilmiöistä. Palveluksessanne! Muuten olen sitä mieltä, että kulttuuri pidentää ikää. – Geron ’vanhus, vanha mies’

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu