Paras iskelmälaulajatar

Minulla on laulusta vain säälivitonen, tai säälikutonen, enkä osaa tulkita nuotteja kuin alkeellisesti, enkä osaa soittaa melodikalla tai muulla kosketinsoittimella muuta kuin ukkonnooan ja jonkun latinalaisislelmän, jonka nimeä en enää muista.

Mutta minulla on ehdottoman varma käsitys siitä kuka on Suomen kaikkien aikojen paras naislaulaja kevyemmän sortin musiikin, eli iskelmän alalla. 

Hän on parempi kuin mieslaulajat Kirka, Eino Grön tai Olavi virta.

Hän ei ole Laila Kinnunen, eikä Elli, eikä kukaan näistä uusimmista kimittäjistä ja piipittäjistä jotka ovat nyt soittolistoilla kärjessä.

Hän oli aikanaan kyllä suosittu ja hän teki ykköshittejä, mutta häntä ei ole arvostettu muistokonsertein,  tai omilla laulufestareilla, kuten Tapio Rautavaaraa, tai Kari Tapiota.

Tänä päivänä hänen esittämäänsä musiikkia soitetaan tuskin ollenkaan missään, ei edes Järviradiossa, jota hänen faninsa kuvittelisin kuuntelevan, vaikka hänen musiikkinsa onkin sinne Järviradioon aivan sopimattoman hyvää. 

Hän on parempi kuin klassisen musiikin esittäjät, siis nämä oopperalaulajat, suomalaiset ja ulkomaalaiset tähdet, joista jotkut kuuluisuudet ovat kyllä tosi hyviä, niin täydellisiä kuin mitä minä voin kuvitella, mutta joista kuuluisuuksista jotkut kuitenkin laulaa falskisti, aina vähän, ihan pikkasen, nuotin vierestä, vaikka ääni olisikin mainio ja mahtava.


Saa esittää omia ehdotuksia ja myönnän että onhan niitä muitakin hyviä kuin se minun suosikkini, vaikkapa nyt tämä Maria Ylipää, mutta hänkään se ei ole,

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu