Linnoissa herrojen taas juhlitaan.

Pääsin minäkin juhlimaan itsenäisyyttä, kaupunki tarjosi juhlat.  Kaikki oli ilmaista, eikä tarvinnut kätellä ketään. 

Ei ollut mitään pukeutumispakkoakaan.  Minä laiton juhlan kunniaksi paremmat siistit tummat farkut, tumman paidan, kravatin ja sellaisen vähän paremman pikkutakin. Pesin ja kampasin tukan ja siistin parran. 


Muut vieraat olivat pukeutuneet kukin omalla tavallaan.  Oli hienompia asusteita, sellaisia kuin siellä presidentinkin juhlissa ja jopa kunniamerkkejä oli pantu esille.  Oli myös ihan tavallisia katuasusteita, sellaisia polvirikkinäisiä farkkujakin.

Kaikki asut kelpasivat ja kaikki ihmiset kelpasivat ja kaikki saivat kahvia ja kakkua, sekä vielä karamellejäkin.


Juhlassa pidettiin kaksi juhlavaa puhetta, sotilassoittokunta soitti.  Tytöt esittivät oikein taidokasta tanssia ja erilaisia hurjia temppuja. 

Pääsolisti esitti sellaista jazzahtavaa vanhempaa musiikkia, mutta ei mitään suomalaiskansallisia kansallislauluja, eikä perinteistä suomalaista tanssimusiikkia.  Solisti oli erittäin hyvä ja taitava muusikko, samoin kuin taustaorkesterikin.


Juhla oli oikein arvokas ja hieno ja se päättyi yhdessä seisaaltaan laulettuun maamme-lauluun. 


Olisi vielä voinut jäädä katsomaan jotain sota-ajasta kertovaa filmiä, mutta minulle riitti jo tässä vaiheessa juhliminen ja siirryin narikan kautta ulos ja kotimatkalle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu