Uussosialismi, onko sellaista ja jos on, niin mitä se on?

Uussosialismi, onko sellaista ja jos on, niin mitä se on?

Täsmennetäänpä ensin mitä on ollut perinteinen sosialismi.

Onko se ollut sitä, että pienituloisen köyhälistön joukosta on noussut äänekkäitä edustajia, jotka ovat keksineet luvata, että suurituloisten rikkaiden omaisuus on hankittu köyhälistöä riistämällä ja nyt se palautetaan oikeille omistajilleen – riistetyille köyhille.

Tämän aatteen edelläkävijöitä ovat olleet Karl Marx, Lenin, Stalin ja Mao Tse Tung ja heidän seuraajansa. Nuo aatteet ja niiden toteuttaminen ovat johtaneet moniin pieniin ja isoihin kansannousuihin, vallankumouksiin ja sotiin. Lopputuloksena on ollut kommunismi, joka valtasi puolet maailmasta, mutta joka sitten alle vuosisadassa hiipui. Tähän oli kai syynä se, että toisten omaisuuden jakamisessa suuri osa omaisuudesta tuhoutui ja osaamattomien käsissä sen tuotto hupeni.

Mitä sitten on uussosialismi?

Onko se sitä, että jonkin ulkoisen uhan toteutuessa vanhoista sosialistileireistä nouseekin aatteen uudistajat. Nuoret sujuvasanaiset naiset korvaamaan entiset vanhat pönäkät miehet. Nuoret sujuvasanaiset naiset tuovat julkisuuteen uudet aatteet, joita he saavat julkisuuteen vahvojen taustavoimiensa tuella.

Korona on uusi globaali ja nopeasti leviävä sairaus, jonka perusteella ihmiset on eristettävä toisistaan ja näin joutuvat ravintolat ja juottolat talouskriisiin. Samoin suurten yleisötapahtumien järjestävät kokevat katastrofin. Uussosialismi käynnistyy nopeasti. Nuori tyttöhallitus keksii keinot suosionsa kasvattamiseksi.

Aletaan jakaa valtion rahaa jokaiselle, joka pikaisesti pystyy täyttämään rahoitushakemuksen. Rahaa jaetaan kuin lentolehtisiä. Valtion kassa on tyhjä, mutta lainaa on saatavissa. Tämä jako tapahtuu nopeasti ja ilman kontrollia. Kun tilanne on siltä osin ohi, niin voidaan todeta valtion ja yhteiskunnan hävikki; useita miljardeja. Voidaan todeta myös rahan vastaanottajien saanto. Muutamat menestyneet artistit ovat normaalien 200.000 euron vuositulojensa lisäksi saaneet merkittäviä ”koronatukia”.

Muutamat jo ennalta elinkelvottomaksi tiedetyt yritykset, ”juottolat” tms. ja muutenkin menestymättömät artistit ovat koronatukien loputtua lopettaneet ansiotoimintansa.

Uusin uussosialismin muoto.

Seuraavaksi tuli energiakriisi, liikennepolttoaineiden hintoja nostettiin. Mutta sähköautojen suosiota kasvatettiin. Sähköllä ajamisen kustannukset ovat vain 5 – 10 % polttomoottoriautojen kustannuksista. Sähkön hintoja sallittiin nostettavaksi monikymmenkertaisiksi todellisiin tuotantokustannuksiin nähden. Aina on tiedetty, että ydinvoimalla tuotetun sähkön hinta on muutamia senttejä kWh. Vesivoimalla tuotettu on vielä halvempaa. Tuulivoimallakin tuotettu on kohtuuhintaista, koska valtio on vuosikymmeniä maksanut tukea tuulimyllyjen rakentamiseen. Sähkön siirtokustannukset ovat suoraan verrannollisia siirtomäärään ja -etäisyyteen.

Uussosialismin uusin idea onkin nyt tukea ökykuluttajia.

(Vanhoillissosialismi tuki pienituloisia köyhiä). Nyt uussosialismi maksaa suurituloisimpien ja eniten sähköä kuluttavien suurimmat sähkölaskut. Lapsilisää on maksettu tasavertaisesti kaikista lapsista ja nyt keksittiin kustannusten noustessa maksaa joulukuussa tuplaten. Suomalaisten keskimääräiset tulot ovat lähes 40.000 euroa vuodessa. Puolet lapsislisien saajista on keskimääräistä suurituloisempia. Kosiskellaanko uussosialismilla nyt jo keski- ja suurituloisiakin?

Ja maksajaksi valitaan taas velkainen valtio ja sen veronmaksajat.

Uussosialismi tukee suurituloisia varakkaita

Vanhoillissosialismi siirsi varakkaiden omaisuuden köyhille (tai siis lupasi siirtää)

Asko Rantala
Sitoutumaton Tampere

Aloitin yrittäjän urani joulukuun 11. päivänä 1965, kun otin haltuuni perheyritykseni isäni jälkeen.
Yritykseni paloi tasan kolmen vuoden kuluttua, jolloin aloitin työsuhteessa puuteollisuudessa. Samaan aikaan alkoi pitkä opiskeluputki, Markkinointi-Instituutissa ja sen jälkeen kolmessa teknillisessä oppilaitoksessa, joissa suoritin kone- ja metallitekniikan teknikon sekä tuotantotalouden insinööriopinnot. Muutamissa yliopistoissa opiskelin psykologiaa ja kasvatustiedettä, mutta mitään tutkintoa en suorittanut.
Noin 30 vuotta olen toiminut yrityskonsulttina omassa yhtiössäni. Täytän pian 78 vuotta, mutta jatkan töitäni edelleen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu