YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään Gaza- päätöslauselmaehdotuksesta, joka kelvannee Yhdysvalloille – ja myös Israelille

Yk:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään pitkään sorvatusta päätöslauselmaehdotuksesta, jolle Yhdysvallat on näytänyt vihreää valoa. Amerikkalaisen YK-virkailijan mukaan myös Israel on tietoinen pehmennetystä esityksestä ja  kykenee elämään sen kanssa.

Päätöslauselmaehdotus ei enää vaadi välitöntä tulitaukoa vaan ”olouhteiden luomista taisteluiden pysyväksi lopettamiseksi” , se ei kiellä Israelia tarkastamasta avustusrekkoja (tätä perustellaan asesalakuljetuksen estämisellä) ja vaatii panttivankien välitöntä vapauttamista.

”The United States has signaled its support for a draft resolution in its current form on the war between Israel and Hamas, with the United Nations Security Council set to hold a vote on the proposal later Friday, diplomatic sources said.

The latest text does not demand an immediate ceasefire, does not provide for aid entering Gaza without Israeli inspection and calls for the release of all hostages. Israel “is aware” of this softened formulation, “and can live with it,” a senior US official told CNN.”

Linkki: https://www.timesofisrael.com/un-security-council-to-vote-on-gaza-resolution-as-us-signals-support-for-latest-draft/

 

auliskallio
Tampere

Moro! Olen -56 syntynyt vapaa toimittaja ja tietokirjailija Tampereelta. Olen avustanut Yleä, Aamulehteä, Ny Tidiä, mutta juttujani on julkaistu myös Kanavassa ja Parnassossa. Minulla on alempi korkeakoulututkinto Tampereen yliopistosta, aineyhdistelmässä mm. valtio-oppi ja yleinen historia. Filosofian maisterin tutkinto jäi yleisen historian gradua vaille.
Neuvostototalitarismin ja suomettumisen aikaan toimin Itä-Eurooppa-solidaarisuusryhmän vetäjänä. Kiinnostus ns. itäiseen Eurooppaan on jäänyt. Liettuan asioita olen seurannut ja koonnut kirjoiksikin: Liettuan vaikea vuosisata 1918-2018- ja liettualais-juutalaiset suhteet ilmestyi 2020. Keväällä 2023 ilmestyi kääntämäni ja saatetekstillä varustamanani Marek Edelmanin muistelmateos: Getto taistelee. Varsova 1939-43 ( Palladium)
Juutalaisuus kiinnostaa minua monimuotoisena kulttuuriperinteenä ja olen myös Israelin tukija vaikka kannatan myös palestiinalaisten oikeutta omaan valtioon. Nuorena harrastin myös Latinalaista Amerikkaa. Olen SDP:n äänestäjä isän puolelta ainakin kolmannessa sukupolvessa. Kuulun Tampereen katolliseen seurakuntaan. Kirjoitan sekä Puheenvuoroon että Vapaavuoroon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu