Mutteripannun porinaa

Korona-ajan loppumista odotellessa, olen viimeaikoina pähkäillyt mutteripannun ongelmaa. Eräs asiantuntija sanoi, että mutteripannun kahvissa on puolet vähemmän haitallista LDL- kolesterolia, kuin suodatinpannukahvissa. Toinen asiantuntija sanoi, että Bullshit. Asia on ihan päin vastoin. Sudatinpannussa haitallinen aines jää suodattimeen toisin kuin mutterissa, jossa kolesterolipitoinen sakka valuu kahvin joukkoon.

Olin ihastunut pienen, kahden kupin mutteripannuni kahviin, enkä halunnut enää vaihtaa sitä johonkin toiseen. Ensin kokeilin eliminoida haitallisen aineksen pois keitetystä kahvista kaatamalla sen suodatinpussin lävitse, mutta se ei toiminut. Sen jälkeen piirsin lyijykynällä ympyrän pannun suodatinosaa mallina käyttäen, ja leikkasin sen irti tarkasti piirroksen  reunoja myöden.  Laitoin mokkakahvin pannuun ja tasoitin jauheen kevyesti. Laitoin pyöreän lapun sen päälle ja ruuvasin yläosan kiinni. Se toimi.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu