Huh – uusi kyykkytesti toi hurjan uuden tuloksen

Huh – uusi kyykkytesti toi hurjan uuden tuloksen

 

Siis seisaaltaan kyykkyyn ja takaisin niin että sormet käy lattiassa ja reidet käy vaakasuorassa minuutin aikana – uusi tulos 62 kertaa minuutissa. On hurja tulos 69 vuotiaalle.

Ja vain lähes päivittäisen pyöräilyn vuoksi 4- 6 km päivässä tavallisella pyörällä tai sähköpyörällä 10 – 60 km lenkkejä mäissä tai vastatuulessa avustaen asfalttitiellä tai metsäteillä ja poluilla 10 – 30 km lenkkejä näitä sähköpyörälenkkejä 1 – 3 kertaan viikossa. Eikä mitään muuta liikuntaa mainittavammin. Painoa nyt 110 kg ja pituutta 194 ja hemoglobiinii n 173 joka kyllä auttaa siihen että jaksaa tuolla painaa. Keuhkot hyvin puhtailta tuntuvat. Ja rullaava yli tunninkin ajo 20-30 km/h ei tunnu missään muussa rasittavalta kuin ahterissa. Minusta aivan käsittämätöntä 69 vuoden iässä vain pyöräilyllä. Tosin laulan ehkä joka toinen päivä klassisella tekniikalla joka on hyvää kuntoilua myös keskivartalon sisälihaksille sekä keuhkoille.

Minusta tämän pitäisi olla todiste sille että ihmisillä pitää olla sähköpyörät yhtä lailla kuin heillä on kengätkin – ja kaikkialla maaseutua myöten hyvät ympärivuotisesti ylläpidetyt pyöräilyreitit.

Jos se ei ole vuosikymmenen ja vuosisadan kansanterveysparannus niin mikä sitten.

Senkin vuoksi että sähköpyöräily tasaa loistavasti rasituksen nivelten ja selkärangankin suhteen niin että missään ei ole mitään kivun tapaistakaan pyöräilyn jälkeen. Kunhan huolehtii ainakin kolmesta asiasta – paita ja pusero on vyön alla niin että korvausilma selkään tulee housujen sisältä eikä suoraan ulkoilmasta sillä siitä saa kerralla issiaksen – kaula ja niskanseutu sekä tää on niin huiveilla ja hupulla peitetty ettei viima iske sinne ja ei myöskään päästä ruumiin lämpöä karkaamaan vaatetuksen sisältä – lisäksi pitää olla tuultapitävä tarpeeksi eristävä vaatetus ettei tuuli tule läpi.

Sillä jos selkäpuoli saa korvausilman ulkoilmasta, lämpö vaatetuksen alta karkaa kaula-aukon kautta, tuuli pääsee kaulaan ja niskaan ja vaatetus ei pidä tuulta ja ei ole tarpeeksi eristetty luokkaa toppatakki tai kaksi.

Niin varmasti iskee kylmä joka kohtaan ruumiista. Ja tuntuu päiviä.

Mutta vielä on yksi talvinen ongelma joka on ratkaisematta. Poljin jalan alla on kylmää metallia ja se tulee kengän pohjan läpi ja taatusti tulee jalkaterään kylmä. Luulen että uretaanista valmistettu pohjallinen olisi apu tähän – siis sitä uretaania jota käytetään routaeristeenä.

Tietty myös alapää pitää suojata eristävällä tuulenpitävällä vaatetuksella luokkaa toppahousut.

Näillä varustuksilla voi ajaa talvella sellaisella alle 20 km/h nopeudella ilman että tulee kylmä etenkin jos on nousuja välillä jossa joutuu kovemmin polkemaan.

Tämä on suurin piirtein kaikki mitä olen oppinut sähköpyöräilystä tähän mennessä.

Enkä parempaa hankintaa perheille keksi enkä investointia yhteiskunnalle kuin sähköpyörät ja koko maan kattavat ympärivuotisesti ylläpidetyt pyöräilytiet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu