Keksin kivan tavan paistaa teflonpannulla ruokaa

Keksin kivan tavan paistaa teflonpannulla ruokaa

Ostin hunajamarinoituja kanasuikaleita.

Mutta eipä ollutkaan öljyä jolla paistaa.

Joten lisäsin pannulle vähän vettä ja sekoitin annoksen siihen. Ja siihen valkosipulin kynnen kappaleita.

Se alkoi vähitellen kiehua, ja vesi haihtua kunnes sitä ei ollut ollenkaan. Ja vielä annoin olla pannulla.

Mutta mikään aineksista ei kätähtänyt ja palanut olenkaan pohjaan.

Öljyllä olisi varmasti kärähtänyt – ja siitä öljyn käräyttämästä ruuasta vatsa ei tykkää. Tämä taas tuntuu tosi hyvältä.

Tässä lienee joku keittämisen, höyrystämisen ja paistamisen välimuoto.

Kerroin kauppiaallekin tästä. Ja että koetan vielä voiko kalafileitä paistaa samalla tavalla ja kalapuikkoja esimerkiksi.

Onkohan tämä terveysviranomaisten mielestä terveellisintä pannulla paistamista.

 

Ps.

Onkohan ruuan käristymisessä öljyllä kyse siitä. Että kun on öljyn rasvakoostumus ja sitten ruuan oman rasvan koostumus js kun ne kohtaa kuumalla pannulla niin tulee ties mitä palamisyhdisteitä.
Mutta kun vesi kohtaa ruuan rasvan niin siinä ei samanlaista ristiriitaa olekaan ja ruoka tuntuu vatsalle mukavammalle .
Tämä on tietty kysymys vaan mutta sinänsä mielenkiintoinen näkemys käristetyn ruuan epäterveellisyyteen.
0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu