Onko lääkäreiden neuvo ”levätkää nyt” väärä – kun pitäisi sanoa ”aktivoikaa elimistöänne nyt vaivojanne vastustamaan”

Onko lääkäreiden neuvo ”levätkää nyt” väärä – kun pitäisi sanoa ”aktivoikaa elimistöänne nyt vaivojanne vastustamaan”

Eikö ole niin – että aktivoitunut vireämpi elimistö on paljon vastustuskykyisempi mille tahansa vaivalle kuin passivoitunut elimistö – johon lääkäreiden neuvokin ”levätkää nyt” kehottaa.

Otetaan esimerkiksi painovoiman vaikutus elimistöön.

Eräällä tuttavallani oli jatkuvasti olkanivelvaivoja.

Tajusin että kun hän ei jumppaa itseään mitenkään niin olkanivelkivut on vääjäämätön looginen seuraus.

Nimittäin jos käsien paino ei ole lihasten voiman ja jouston varassa – niin sitten se on nivelten jouston ja lopulta joustamattomuuden varassa jos kaikki vastuu painovoiman vastaanottamisesta sysätään lihaksilta pois.

Jos ihminen makaa viikon sängyssä niin elimistön yleisen vireystilan pysähtyminen aiheuttaa ainakin alttiutta kaikenlaisille vaivoille.

Siten kevyehkökin liikunta kuten kyynärpäiden pyörittäminen ympäri  parisataa kertaa – nostaa  vastustuskykyä parantavaa elimistön vireystilaa ylös. Koska tuo vähäinen liikunta leviää kohonneena vireystilana ympäri kehoa ja elimistöä.

Eli elimistön vireystilan nostamiseen ei tarvitse tehdä monia jumppaliikkeitä. Yksikin voi riittää.

eerojuhani vaarala

Valtion tuet pitää panna poikimaan vain ja ainoastaan vientiä - edes tuotekehitystukea ei pidä antaa - miksi - siksi että vientituki sisältää jo vaatimuksen tuloksekkaasta tuotekehityksestä joka yrityksen pitää itse maksaa - kun yritys joutuu itse maksamaan tuotekehitystukensa - niin taatusti tuotekehitysosasto ei uskalla laiskotella.

Ja eikö siis yritysten saamat valtion tuet pitäisi laittaa vientitavoitteisiksi - jos tuki ei nosta vientiä tuki pitää lopettaa. Niin kuin raviratojen tuki pitää heti lopettaa koska sillä ei ole mitään tekemistä viennin kanssa.

Ja myös niin että valtiontukia pitää hakea tuloksellisiin vientihankkeisiin. Muihin tukia ei anneta.

Silloin valtio panostaa tulosta vaatien Suomen keskeiseen ongelmaan - siihen että suomalaiset ei osaa viedä.

***
Eikö maailmassa ole yhtään arvotietoista eettistä maata - joka sanoo että nyt tämä riittää. Ja lähettää joukkojaan ja hävittäjiä lentäjineen Ukrainaan.

***
Kaikella omistamisella on ympäristövastuun taakka - kun siitä ei huolehdita syntyy ilmastonmuutos, monimuotoisuustuhot ja lajien kato

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu