Tänään se tuli testattua – pystyn ajamaan n 15 km pyörällä 5 Celsius ilmasss
Tänään se tuli testattua – pystyn ajamaan n 15 km pyörällä 5 Celsius ilmasss
Paleltumatta – hetken aikaa jopa 40 km tuntinopeudessa, mutta pääosin 15 – 25 km/h.
Ratkaisu on riittävä kerrospukeutuminen.
Jalassa pitkät alushousut, tuulenpitävät toppahousut ja päällimmäisenä maastohousut.
Yläosassa t-paita, pitkähihainen flanellipaita, tiheäksi kudottu villatakki, toppatakki, vuorellinen kansitakki ja päällimmäisenä maastotakki.
Hetkeäkään ei tullut missään nopeudessa kylmä eikä edes lähellekään pahasti viilentynyt olo.
Johtopäätökset – kykenen ehkä jopa 10 asteen pakkasessa etenkin maastopyöräilyyn sillä isoilla teillä saattaa tuuli tehdä liian kylmää etenkin jos tuulee kovaa.
Toinen johtopäätös – kyllä kerrospukeutumisella saa itsensä pysymään pyöräillessä lämpimänä kunhan on tarpeeksi väljiä vaatteita ja ehkäpä juuri toiseksi päällimmäisenä tuulenpitävä kuoritakki pitkällä helmalla ja korkealla kauluksella ettämsaa niskan ja kaulankin suojattua tuulelta.
Ja lämpimiä alempia kerroksia reppuun vaihdettavaksi kun alusvaatteet ovat märät.
Teen pian huonon enkkuvideo valmiiksi testistä.
Minä en tuollaisiin testeihin ole vielä ryhtynyt, koska nytkin lämpötila on 8 celciusta. Olen kyllä joka päivä nyt pyöräillyt ja matkat ovat juuri tuollaisia 15 km päivässä. Vaatteita minulla on ollut hyvin vähän, joten hikikään ei ole kovin paljon tullut, T-paita alimpana vaatekertana kyllä kostuu, joten se pitää kotona aina vaihtaa. Olen pyöräilyn lomassa ottanut uimarannalla kevyen punttiharjoituksen ja paino on se 50 kg, joka siellä nyt maksimissaan on saatavana, teen siellä nyt rinnallevedon ja jalkakyykkyjä joitakin sarjoja.
Ilmoita asiaton viesti
Se on hyvä.
Olen tästä omasta kokemuksesta erityisen ilahtunut koska vaikka olen jo 68,5 v niin on kiva tietää että voin kylmilläkin keleill pyöräillä metsiin keittelemään kahvia ja tekemään ruokaa jopa lumiseen aikaan. Kun tiedossani on etten jäädy pyöräillessä ja ettei minun tarvitse ostaa juurikaan vaatetta siihen kunhan vaan kerrospukeudun tarpeeksi ja oikein – kai – niin että tuulenpitävä tarpeeksi pitkä ja tarpeeksi kaulukseltaan korkea takki on vaikkapa toiseksi päällimmäisenä.
Se on minulle iso tieto koska se takaa että voin liikkua terveellisellä tavallani talviseenkin aikaan aika hyvin.
Ehkä se on sitä jollekin muullekin ikäiselleni että on oikeasti mahdollista pyöräillä viileälläkin paleltumatta ja vilustumatta.
Ilmoita asiaton viesti
Viisi lämpöastetta ja 15 km pyöräily? Voi olla että tuulipuvun alle valitsisin t-paidan ja boxerit. Sukat ulottuvat pohkeen puoliväliin, ja hanskat tarvitaan myös. Nopeutena 15…25 km/h on sen verran reipas, että hiki tulee noissakin varusteissa. Erityisesti paidanselkämys kastuu varmasti!
Ilmoita asiaton viesti
Sä poijanklopponen et tajua että minä olen 68,5 vuotias
Ilmoita asiaton viesti
Matka 15 km, vauhti kahdenkympin tienoilla ja lämpötila +5 celsiusta muodostavat lähtötiedon, johon minun on luontevaa liittää omat kokemukseni. Pyöräilen vuosittain parituhatta kilometriä, usein juuri tuonkaltaisissa olosuhteissa.
Blogikirjoittajan ikä ei minun liikuntaharrastuksessani tai aineenvaihdunnassani tietenkään merkitse mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä, onko se umpisibjektivismia.
Joka tapauksessa kysymysmerkilläsi kyseenalaistit blogini lähtökohdan. Joka minun piti korjata ikätiedollani.
Ei ole mikään yhdentekevä tieto 68,5 v yhdistettynä 5 asteen lämpötilaan.
Voin valistaa tietämättömyyttäsi että sinun vaatetuksellasi 15 km ajaminen saattaisi tappaa kylmyyteen useimmat yli 68 vuotiaat 70 vuotiaiksi saakka.
Ilmoita asiaton viesti
Minä pyöräilen vuodessa reilut tuhat kilometriä. Joissa on helposti useita 40-80 km maabtiepöivälenkkejä ja useita 10 – 40 km polku/metsöielenkkejä.
Joten ei kylmäarkuuteni ole kunnosta kiinni etenkin kun painelen helposti 25-30 km tunnissa vauhtia lähes koko ajan.
Mutta muutenkin kylmänarkuudelleni ja etenkään ikävaikutukselle lisäävästi siihen en mahda mitään. Mutta kovaa voin pyörällä mennä. Myös metsäteillä ja poluilla 15-25 km tunnissa.
Sitä minä en vazn tajua että näyttää bloginj herättävän näyttämisenhalua – kun blogini tarkoitus oli vain informatiivinen että kyllä ikääntyväkin voi pyöräillä viileälläkin kelillä.
Ilmoita asiaton viesti
”… painelen helposti 25-30 km tunnissa vauhtia lähes koko ajan.”
– Aiemmin mainitussa vauhdissa (15…25 km/h) olisin uskoakseni pysynyt peesissä, mutta nyt tipahdan kyydistä – hikoilustani huolimatta. Pitäisikö vaihtaa valmentajaa vai polkupyörää?
Ilmoita asiaton viesti
Vaihda isompaan runko ja rengaskokoon, pidä renkaat kovina. Mullahan on sähköpyörä joka auttaa 25 km/h asti mutta ei siitä ylöspöin. Ja käytän sitä vain ylämäissä ja vastatuulessa.
Eikä tuo nopeus ole ajamiseni keskinopeus vaan tosiasiallinen ajonopeus.
Isompi runkoko ja 29 tuuman renkaat antaa kai sen edun. Pyörani on Oertler Bozen 62 cm runkokoko. Suosittelen, siinä on vaihteissa erinomaiset välitykset niin että mäet isoja myöten menee sutjakkaasti ylös.
Ajovaihteeni on yleensä 7 ja polkeminen nopeahkoa rullaavaa ja hengitys pitkää ja suht syvää. Sillä saa hyvän rytmin kymmeniin kilometreihin ainakin 30 km asti. No mä oon pitkä 194 ja pitkät jalat. Mutta noin vaan ajan.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä siis Oertler Bozen Performance
https://www.bikester.it/ortler-bozen-performance-diamond-M920134.html
Ilmoita asiaton viesti
Kunhan pakkaset saapuvat niin tuulen nopeudella ja suunnalla pyöräilijään nähden alkaa olla niin suuri merkitys, että ei juuri tee mieli pyöräillä edes sähköpyörällä. Tuo on oma kokemukseni n. 20km/h nopeudella talvella sähköpyörällä ajamisesta. Kasvot on kohtalaisen suuressa vaarassa paleltua talvipyöräilyssä.
Ilmoita asiaton viesti