Ylen luonto-ohjelmat on vallanneet kolmen tyyppiset ohjelmat

Ylen luonto-ohjelmat on vallanneet kolmen tyyppiset ohjelmat – samalla kun tavallinen ihmisten luontoretkeily on hävinnyt liki tyystin

Ylen luonto-ohjelmat ovat – luontoa etäältä kuvaavat luonto-ohjelmat – tieteelliset luontotutkimusohjelmat –  luonnosta eränkäyntihyötyä hakevat metsästys ja kalastusohjelmat.

Ja todellakin se että ihmiset luontoretkeilee vain luonnossa ovat nyt hävinneet kokonaan.

Pitäisi osata tehdä sellaisia ohjelmia ilman retkeilijöiden narsistista kuvapällistelyä tai turhia selittelyjä. Eikö voisi kuvata vain miljöötä ja olemista ja tekemistä jossa ihmisten puheet ovat satunnaisia taustaääniä kuten vaikkapa nuotion tai suksen suihkeen tai korpin tai puissa pakkasen paukkumisen ääni.

Pitääkö narsistisen ihmisen aina kaikkea olla selittelemässä kun luontomiljöö ja ihmisen oleminen siinä voi selittää juuri sen olennaisen mitä luontoretkeily oikeasti on.

Pitääkö Ylellekin kaikki aina ulkopuolelta opettaa, eikö siellä itse osata oivalta ilmiöiden olemusta ja mennä niiden sisälle niitä toimittajien tai kenenkään muunkaan selittämättä.

Eihän normaalissa luontoelämässäkään kukaan selitä että tämä on nuotio, tuo on korpin ääni, nyt tuulee jne. Itsekin teen huvikseni luontovideoita ja sorrun selittelemään mutta usein siksi että videoiden katsojissa on ulkolaisia jotka ei Suomen luonnosta niin ei tiedä. Mutta silti tiedän että voisin olla selittämättä. Kuten olen tehnytkin mm ajellessani pyörällä polkuja tai hiekkateitä jossa maisemien ohivilinä ja kaikki renkaiden rahinat on eläytymispohjana sille että ovat videon kautta mukana pyöräilyssäni. Ja kerron lyhyesti ehkä vain olosuhdetekijät kuten lämpötila jne.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu