Kansanmusiikkiyhtye Rällä

Hei

Tässä kuvassa näkyy kaksi oululaisen kansanmusiikkiyhtye Rällän jäsentä. He ovat Anne-Mari Kanniainen (hanuri) ja Erja Pätsi (viulu). Heidän lisäkseen yhtyeeseen kuuluu Osmo Hakosalo (viulu).

He vierailivat viime kesänä 2022 Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Siellä en onnistunut heitä kuulemaan. Sen sijaan Oulun taiteiden yössä elokuussa he esiintyivät matkailuvaunussa niin, että kerrallaan muutaman ihmisen seurue pääsi vuorollaan kuuntelemaan. Heille sai esittää 3 toivekappaletta annetusta listasta. Kävin heitä kuuntelemassa.

Myöhemmin 3.9. he esiintyivät Oulu Päivillä Kuusisaaren leveällä puusillalla „perinnetanssitupa“ -tilaisuudessa.

Tämä asia on minulle tärkeä siksi, että kansanmusiikkiyhtyeitä on paljon muualla Suomessa, mutta vähän Oulussa. Tämä yhtye on mielestäni oikein hyvä. Heidän musiikkiaan voi etsiä suoratoistosta netistä kuunneltavaksi.

 

Eino Tienari
Oulu

Työskentelin koko työurani Oulun yliopistossa. Olen kirjoittanut omaa blogia syyskuusta 2019 alkaen 3 eri alustalla. Olen kiinnostunut sotahistoriasta, yleisestä historiasta, musiikista, tietokirjoista, kirjallisuudesta ja puutarhanhoidosta. Lisäksi luen joskus runoja. Maaliskuusta 2024 alkaen kirjoitan vain Vapaavuoro-osastoon enkä enää Puheenvuoro-osastoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu