Joulumusiikin ulkomaisia klassikoita 3

Otan vielä kolmannen konsertin nimellä ”Joulumusiikin ulkomaisia klassikoita 3”. Sen kappaleita en pysty esittelemään tarkemmin, mutta kuunnelkaa niitä! Joululaulut tulevat seuraavista maista: Espanja (2 laulua), Portugali, Unkari, Ukraina ja Puola.

Aikaisemmin olen julkaissut joulumusiikin ulkomaisten klassikoiden osat 1 ja 2 tästä kirjoitussarjasta aikaisemmin.

( Huomautus: Videoita ei näy eikä kuulu iPhone- tai iPad-laitteissa. Viimeisen OS-päivityksen jälkeen aikaisemmatkin kirjoituksissa musiikkivideot lakkasivat toimimasta. Niiden tilalle piti kopioida alla näkyvät videoiden URL-osoitteet. Niillä videot voi kuunnella. )

+  +  +

Tässä on espanjalainen joululaulu nimeltään ”Adorar al Niño”. Video on julkaistu vuonna 2010. Sen esittää kaksi laulajaa yhdessä.

Video 1. Hugo Liscano ja Javier Galué – Adorar al Niño

 

https://youtu.be/yBjEfTsB7II

 

Seuraavaksi on toinen espanjalainen joululaulu nimeltään ”Adeste Fideles”. Sen video on tehty vuonna 2016. Laulun sävel hyvin tuttu suomalaisille.

Video 2. Pandora – Adeste Fideles

 

https://youtu.be/m6kHOTvLnBw

 

Seuravana on portugalilainen joululaulu ”Natal Querido”. Tämä video tehty vuonna 2010.

Video 3. Jose Nazario – Natal Querido

 

https://youtu.be/lDQTqASRYlc

 

Seuraava joululaulu on Unkarista. Video on julkaistu vuonna 2016 ja se näyttää joulua kuvaavia valokuvia ja joulukortteja. Laulajat ovat lapsia. Tämä video on vaihdettu tässä aikaisemmin olleen tilalle 30.12.2022.

Video 4. Mennyböl az Angyal

 

https://youtu.be/RxQU67Ldy70

 

Seuraavaksi on kuultavana ukrainalainen joululaulu. Sen esittää Orpheus-niminen lauluyhtye. Kappaleen nimi on videon nimenä ukrainan kielellä. Esitys on vuonna 2015 pidetystä konsertista.

Video 5. колядка ”У надії Божа Мати”

 

https://youtu.be/HEZf9l6geiE

 

Viimeiseksi olen valinnut puolalaisen joululaulun, jonka esittää mieslaulaja kitaralla itseään säestäen. Videossa esityksen nimi puolaksi. Video on julkaistu vuonna 2012.

Video 6. Drossel- Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku

 

https://youtu.be/L4daKxdRv2w

 

Eino Tienari
Oulu

Työskentelin koko työurani Oulun yliopistossa. Olen kirjoittanut omaa blogia syyskuusta 2019 alkaen 3 eri alustalla. Olen kiinnostunut sotahistoriasta, yleisestä historiasta, musiikista, tietokirjoista, kirjallisuudesta ja puutarhanhoidosta. Lisäksi luen joskus runoja. Maaliskuusta 2024 alkaen kirjoitan vain Vapaavuoro-osastoon enkä enää Puheenvuoro-osastoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu