Kaapelitelevision ilmaisia ulkomaisia kanavia

Olen ollut jo kauan kaapelitelevision ja sen maksukanavien ystävä. Sillä tavoin voi laajentaa maailmankuvaansa, parantaa kielitaitoaan harrastamalla ulkomaisia kanavia ja oppia uusia asioita dokumenttiohjelmista (historia ja luontoasiat).

Käyn tässä läpi perusasioita.

Jos taloyhtiössä on kaapelitelevision mahdollisuus, niin se todennäköisesti on joku näistä kolmesta vaihtoehdosta: DNA, Elisa tai Telia. On muitakin vaihtoehtoja, mutta ne ovat alueellisia eli paikallisia kaapeliverkkoja. Siksi vertaan juuri näitä kolmea vaihtoehtoa toisiinsa. Kaapelitelevision kanssa kilpailee operaattoreiden laajakaistojen tv-tarjonta, mutta en puutu tässä siihen.

Kaapelitelevision ilmaiskanavissa on eroja. Minua kiinnostavat tässä vain ulkomaiset kanavat.

DNA:n ilmaisia peruskanavia: France 24 HD (Ranskan kanava englanniksi)

Elisan ilmaisia peruskanavia: France 24 HD, NHK World HD (Japanin  kanava englanniksi) ja Deutsche Welle (Saksan kanava usealla kielellä)

Telian ilmaisia peruskanavia: France 24, Inspiration (hengellinen kanava englanniksi), Himlen TV7 (Ruotsinkielinen hengellinen kanava)

Jos ottaa television/digiboksiin liitettävän maksullisen ”kanavakortin”, saa edulliseen hintaan lisäkanavia ostamatta yhtään varsinaista maksullista kanavapakettia. Näitä kanavapaketteja on paljon ja ne ovat lähes samanlaisia eri operaattoreilla, mutta useita eroja on pakettitarjonnassa ja näiden kanavapakettien sisällössä.

Jatkan tästä aihepiiristä myöhemmin. Kerron silloin

1. kanavakorttiin kuuluvista maksullisista ulkomaisista televisiokanavista,

2. kaapelitelevision maksullisesta ohjelmatarjonnasta erityisesti suomeksi tekstitettyjen englanninkielisten dokumenttiohjelmien ja

3. ulkomaisten vieraskielisten televisiokanavien osalta.

 

 

Eino Tienari
Oulu

Työskentelin koko työurani Oulun yliopistossa. Olen kirjoittanut omaa blogia syyskuusta 2019 alkaen 3 eri alustalla. Olen kiinnostunut sotahistoriasta, yleisestä historiasta, musiikista, tietokirjoista, kirjallisuudesta ja puutarhanhoidosta. Lisäksi luen joskus runoja. Maaliskuusta 2024 alkaen kirjoitan vain Vapaavuoro-osastoon enkä enää Puheenvuoro-osastoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu