Kansantanssin virolainen suurjuhla 2023

Tässä kuvassa on tämän vuoden Tallinnan tanssijuhlien tunnelmaa. Kuva on itse otettu paikan päällä.

– – –

Olen tänään Virossa Tallinnassa ja kirjoitan kokemastani Kalevin (jalkapallo)stadionilla. Se oli tänään pyhitetty Tallinnan nuorten tanssi- ja laulufestivaalille. Oli sen 1. päivä ja vuorossa oli klo 19 alkanut kansantanssijuhlan endimmäinen esitys. Siinä esiintyi yli 8000 lasta ja nuorta vuorotellen eri ryhmille laadituin koreografioin ja hyvin harjoitetuille suurille,  mutta osanottajiltaan vaihtuville kokoonpanoille.

Mukana oli kansantanssiryhmien (esiintyen kauniissa kansallispuvuissa) lisäksi omilla erillisillä numeroillaan myös tyttö- ja naisvoimistelijoita (esiintyen kauniissa voimistelijoiden esiintymisasuissa).

Kaikkia esityksiä säesti suuri kansanmusiikkiyhtye ilmeisesti vaihtuvissa kokoonpanoissa esitettävän kappaleen mukaan. Tilaisuuden katsomopaikat oli myyty loppuun. Olin tuolla paikalla tänä iltana seuraamassa esityksiä yhdessä vaimoni kanssa. Sää oli aurinkoinen ja lämmin.

Kentän toisessa päässä on katettu korkealle nostettu soittolava soittajille. Musiikki on vahvistettu hyvin suurilla 8 kaiutinryhmällä eri puolilla kenttää. Vastakkaisella puolella on valtavan iso reaaliaikainen eri puolilla kuvaavien videokameroiden filmin näyttötaulu. Yksi kameroista on nostettu pitkävartisella nosturilla ylös alueen keskelle. Siitä saa taululle hyviä kuvauksia tanssiryhmien muodostamista tanssikuvioista, jotka pysäytettiin taululle hetkeksi aina kuvion tultua valmiiksi.

– – –

Lisäsin toisen kuvan 10.7. Siinä on poikien ja nuorten miesten esitys.

Kolmas kuva on ote Tallinnan juhlia koskevasta tämän päivän uutisesta sen lopusta sivustolla verkkouutiset.fi.

 

Eino Tienari
Oulu

Työskentelin koko työurani Oulun yliopistossa. Olen kirjoittanut omaa blogia syyskuusta 2019 alkaen 3 eri alustalla. Olen kiinnostunut sotahistoriasta, yleisestä historiasta, musiikista, tietokirjoista, kirjallisuudesta ja puutarhanhoidosta. Lisäksi luen joskus runoja. Maaliskuusta 2024 alkaen kirjoitan vain Vapaavuoro-osastoon enkä enää Puheenvuoro-osastoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu