Lapset lauloivat

Eduskuntatalon portailla oli useita satoja Helsingin koulujen oppilaita kokoontunut laulamaan ilmastonmuutoksen hidastamisen puolesta. Se tapahtui viime keskiviikona 24.8.2022. Siitä oli jotain televisiossa jotain lyhyesti Ylen ja Mtv3:n uutisissa.

Kerron, että tunnen tuon laulun taustan. Sen on sanoittanut lastenkirjailija Päivi Tuulikki Koskela ja säveltänyt laulaja-säveltäjä Mikko Koskela. He molemmat asuvat Oulussa ja ovat aviopari.

Noin vuosi sitten he järjestivät Oodi-kirjastossa Itämeripäivillä tapahtuman, jossa esitettiin saman kaksikon tekemä laulu ”Kala pikkuinen”. Se kertoo Itämeren suojelusta ja on myös lastenlaulu. Molemmilla kerroilla julkaistiin Päivi Tuulikki Koskelan kirjoittama satukirja noista kahdesta aiheesta.

Eino Tienari
Oulu

Työskentelin koko työurani Oulun yliopistossa tietokoneiden parissa. Olen kirjoittanut omaa blogia (eino-lukee-ja-kertoo.fi) toukokuusta 2020 joulukuuhun 2022. Olen kiinnostunut sotahistoriasta, historiasta, musiikista ja eri maiden kirjallisuudesta. Lisäksi luen joskus runoja. Harrastan kesäisin puutarhanhoitoa siirtolapuutarhassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu