Millaista pianoa soitat?

Perinteinen kotipiano on raskas kantaa muuttotilanteeessa. Se on myös viritettävä muutaman vuoden välein, jos on musikaalinen ihminen ja kuulee vireessä olevan pianon eron epävireessä olevaan. Kolmas ominaisuus kotipianolla on sen kuuluminen naapurihuoneistoissa. Asia ei muutu siitä, asutko kerrostalossa – rivitalossa – paritalossa. Vain omakotitalossa  voi soittaa vapaasti eri aikoina ja kovaa naapureita häiritsemättä.

Oma ratkaisuni asiaan on digitaalinen piano. Vaihdoin perinteisen kotipianon digipianoon alunperin kuuloni ääniyliherkkyyden vuoksi. Samalla tuli todettua digipianon hyvät puolet.

1. Digipianoa ei tarvitse koskaan virittää.

2. Digipiano on paljon kevyempi siirtää paikasta toiseen.

3. Digipianossa on useita erilaisia äänä: erilaisia pianoja, flyygeli, cembalo, vibrafoni, kirkkourku yms. Se on hauskaa.

4. Digipianoa voi soittaa kuunnellen hifi-kuulokkeilla, jolloin naapurit eivät varmasti kuule sitä. Voin soittaa myöhään illalla tai aikaisin aamulla. Myöskään oman perheen jäsenet eivät kuule silloin soittoa.

Olen ollut niin tyytyväinen, että omistan nyt 2 digipianoa. Toinen on kotona kaupungissa ja toinen on kesämökillä. Mökillä oleva soitin on helposti siirrettävää keikkapiano-mallia (irtojaloilla ja kantolaukulla varustettuna).

 

Eino Tienari
Oulu

Työskentelin koko työurani Oulun yliopistossa. Olen kirjoittanut omaa blogia syyskuusta 2019 alkaen 3 eri alustalla. Olen kiinnostunut sotahistoriasta, yleisestä historiasta, musiikista, tietokirjoista, kirjallisuudesta ja puutarhanhoidosta. Lisäksi luen joskus runoja. Maaliskuusta 2024 alkaen kirjoitan vain Vapaavuoro-osastoon enkä enää Puheenvuoro-osastoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu