Oma siirtolapuutarhapalsta ja Vantaan puutarhamyymälässä vierailu

Kesä siirtolaputarhassa on alkanut. Tänä vuonna on ajateltu lisätä kuistin eteen pieni pala japanilaisen puutarhan tuntua. Sille on varattu tilaa muutamalle japanilaiselle kasville ja haravoitavalle hiekalle.

Kävimme toukokuun alussa vierailemassa ensimmäistä kertaa Vantaalla Viherpajan puutarhamyymälässä, Meiramitie 1. Kävimme vaimoni kanssa erityisesti tutustumassa sen japanilaiseen puutarhaan. Tässä on sieltä ottamani valokuvia:

Kuva 1. Vantaalla sijaitsevan japanilaisen puutarhan kalalammikko. Kuvan lähde on oma matkapuhelin.

Kuva 2. Vantaalla olevan japanilaisen puutarhan kävelyreitti vierailjoille. Kuvan lähde on oma matkapuhelin.

 

Koko alue on katettu ja on siis sateelta ja suoralta auringinvalolta suojassa. Siellä oli myös vaatimaton teehuone katseltavaksi, mutta ei käytössä. Käynti ei täyttänyt sikäli odotuksiani, että osa kulkureitistä eli oikeanpuoleinen polku oli suljettu kävijöiltä ja virtaava koskiuoma ei ollut toiminnassa.

Kokeilin puhelimella googlen kasvientunnistusta ja sen kameran ominaisuusia. Se toimi muuten, mutta selitykset tulivat näytölle englanniksi.

Myymälän puolelta ostimme muutamia japanilaisia kasveja kotiin junalla vietäviksi. Saimme niihin henkilökunnalta hoito-ohjeita. Ne aiotaan sijoittaa jollain tapaa siirtolapuutarhaan. Vain yksi kolmesta suositeltiin istutettavaksi ulkoilman. Niistä kaunein ja samalla ainoa ulosistutettava laji on ”bonsai” japaninvaahtera. Ne kaksi muuta ovat japanilaisia varjoviikunoita. Ne kaikki ovat pienennetyn puun näköisiä.

Tässä nuo eksoottiset mökillä vierailijat ovat kuistilla kuvattuna (siinä pieni japaninvaahtera  on takanurkassa):

 

Kuva 3. Japanilaisia pienoispuukasveja istutettavaksi tai omassa ruukussaan kasvatettavaksi. Kuvan lähde on oman iPadin-kamera.

Kuva 4. Vasemmalla on pieni japaninvaahtera ja oikealla pieni varjoviikuna. Taustalla on kukkivia kirsikkapuita. Kuvan lähde on oma iPad-kamera. Tämä kuva lisättiin myöhemmin 1.6. klo 13.

Eino Tienari
Oulu

Työskentelin koko työurani Oulun yliopistossa. Olen kirjoittanut omaa blogia syyskuusta 2019 alkaen 3 eri alustalla. Olen kiinnostunut sotahistoriasta, yleisestä historiasta, musiikista, tietokirjoista, kirjallisuudesta ja puutarhanhoidosta. Lisäksi luen joskus runoja. Maaliskuusta 2024 alkaen kirjoitan vain Vapaavuoro-osastoon enkä enää Puheenvuoro-osastoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu