Perhosten houkuttelu

Kun on kesä, niin on kukkia ja perhosia ainakin aurinkoisina päivinä. Sitten ajattelin eräänä päivänä, miten saisi houkuteltua vielä lisää perhosia kesämökin ikkunasta ja kuistilta katseltavaksi. Ratkaisu löytyi kysymällä tuttavilta ja lukemalla internetistä.

Tein yksinkertaisen ”perhosbaarin”. Se koostuu kahdesta tukevasta kasvien tukikepistä, joiden päässä on koukut. Koukkuihin ripustetaan vaakasuotaan suora pyöreä puukeppi. Tähän keppiin työnnetään omenarenkaita niiden keskelle koverretun reijän läpin. Sitä ennen omenarenkaat liuotetaan joko fariinisokerilla, siirapilla tai hunajalla makeutetussa viinietikassa (matalassa astiassa vaakasuorassa). Antaa imeytyä jonkin aikaa ja kuivataan kevyesti.

Tämä tarjoilu on houkitellut paljon perhosia: neitoperhonen, nokkosperhonen, suruvaippa ja amiraali muun muassa. Mitä lämpimämpi ilma, sitä enemmän perhosia. Mukana siinä on myös kärpäsiä ja ampiaisia, mutta ei liikaa.

Laitan mukaan valokuvan täsätä tilanteesta:

 

 

Eino Tienari
Oulu

Työskentelin koko työurani Oulun yliopistossa tietokoneiden parissa. Olen kirjoittanut omaa blogia (eino-lukee-ja-kertoo.fi) toukokuusta 2020 joulukuuhun 2022. Olen kiinnostunut sotahistoriasta, historiasta, musiikista ja eri maiden kirjallisuudesta. Lisäksi luen joskus runoja. Harrastan kesäisin puutarhanhoitoa siirtolapuutarhassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu