Ruotuväki-lehti täytti 60 vuotta

Tässä on joukko Ruotuväki-lehden kansia. Tämän vuoden numero 10 on juuri ilmestynyt. Siinä kerrotaan Ruotuväki-lehden levikistä ja muista sen vaiheista.

Miksi kannattaa lukea tätä lehteä?

Ensinnäkin olen kiinnostunut maanpuolustuksesta yleensä. Tämän lehden saa tilattua kotiin kannettuna paperiversiona pienellä rahalla. Ensin tilasin sen vain uteliaisuudesta, mutta sen jälkeen olen jäänyt sen säännölliseksi lukijaksi. Se ilmestyy vain noin kerran kuukaudessa, joten se ei vie paljoakaan aikaa multa harrastuksilta. Tällä lehdestä on myös verkkolehti, jos sellainen kiinnostaa enemmän.

Ajatus lähti liikkeelle siitä, että huomasin suomalaisten sanomalehtien kirjoittavan aika vähän suomalaisen maanpuolustuksen perusasioista. Kirjoitettiin kesäkuun lippujuhlapäivänä, itsenäisyyspäivänä televisio huomioi varusmiehet ja joskus silloin tällöin oli Suomen sotahistoriaa joko historian tutkijan tai asiasta kiinnostuneen harrastajan kirjoittamana. Viime aikoina Ukrainan sota on aiheuttanut selvän nousun maanpuolustuksen kiinnostavuuden suhteen. Samoin Suomen Nato-päätös näkyi kirjoituksina lehdistössä. Myös uusien torjuntahävittäjien hankintakilpailu kiinnosti lehdistöä silloin, kun se oli ajankohtainen.

Kuitenkin näitä tapahtumia ennen ja niiden välissä oli hiljaisempaa. Siksi tilasin Ruotuväki-lehden ja pysyn paljon paremmin ajan tasalla maanpuolustukseen ja erityisesti puolustusvoimissa tapahtuvista kehittämishankkeista ja tapahtumista.

Uusimmassa numerossa 10 minua kiinnostivat mm. seuraavat artikkelit:

– Lehden levikkitiedot sivulla 6

– Muuttunut turvallisuuspoliittinen ympäristö vaikuttaa koko valtion budjettiin s. 8-9

– Venäjän liikekannallepano vaatii massiivisia järjestelyitä s. 14-15

– Upseeri muuttuu maailman mukana /maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Suvi Kouri s. 18-19

– Ilmavoimien Baana 22 -harjoitus s. 22

– Kun kaipaat huollolta paljon /uusi Utö-luokan huoltovene merivoimille s. 32

– Totuuden torjuntavoitto /talvi- ja jatkosodassa palvelleet TK-miehet s. 40-41

On myös muita maanpuolustuksesta kertovia aikakausilehtiä, jotka ilmestyvät Suomessa. En mainosta niitä tässä, mutta kiinnostuneet voivat itse ottaa asiasta selvää.

Eino Tienari
Oulu

Työskentelin koko työurani Oulun yliopistossa. Olen kirjoittanut omaa blogia syyskuusta 2019 alkaen 3 eri alustalla. Olen kiinnostunut sotahistoriasta, yleisestä historiasta, musiikista, tietokirjoista ja kirjallisuudesta. Lisäksi luen joskus runoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu