Siirtolapuutarhassa

Hei.

On aika laittaa siirtolapuutarhan palsta talvikuntoon!

Siinä kerätään ensin marjapensaiden, tavallisten kirsikkapuiden ja luumupuiden sato talteen. Omenapuu ja suklaakirsikan puu eivät tuottaneet tänä kesänä mitään satoa tuhohyönteisten takia. Vadelmasato oli runsas ja hyvän makuinen.

Liian pitkäksi kasvaneita puita ja sivulle levinneitä pensaita on leikattu  lyhyemmiksi. Perennoja on kerätty kottikärryyn ja viety alueen yhteiseen kompostiin. Omaa kompostia on sekoitettu ja valmistaudutaan tämänvuotisen kompostilaatikon tyhjentämiseen. Se tapahtuu joka kolmas vuosi. Näitä kompostilaatikoita on kolme rinnakkain.

Tänä kesänä uutena asiana laatoitettiin pieni oleskelualue ja pystytettiin siihen riipputuoli. Siitä tuli viihtyisä ja mukava paikka levätä monien askereiden välissä.

Tarvittavista työkaluista ja koneista mainitsen, että asumisen helpottamiseksi on käytettävissä seuraavat: sähköruohonleikkuri, trimmeri, sähkösakset, kevyt sähköpensasleikkuri, vasara, puukko, kirves, saha, talikko, korkealla olevien oksien leikkuri, voimasakset, tavalliset pensassakset, pienet puutarhasakset, sähköpora ja ruuvinvääntäjä.

Tämä kesä oli sään suhteen aika hyvä. Sadetta ja lämpöä riitti. Pidempi lämmin poutajakso hoidettiin letkukastelulla. Vieraita kävi mökillämme aika paljon. Se oli mukavaa.

Lisään toisen valokuvan tähän loppuun:

 

Eino Tienari
Oulu

Työskentelin koko työurani Oulun yliopistossa tietokoneiden parissa. Olen kirjoittanut omaa blogia (eino-lukee-ja-kertoo.fi) toukokuusta 2020 joulukuuhun 2022. Olen kiinnostunut sotahistoriasta, historiasta, musiikista ja eri maiden kirjallisuudesta. Lisäksi luen joskus runoja. Harrastan kesäisin puutarhanhoitoa siirtolapuutarhassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu