Ahmed sulki pankkiliikenteen

Koirani sai tulehtuneen haavan ihoonsa, kun olin itse matkoilla. Eihän siinä muu auttanut kuin valveutuneen hoitajan alkaa koiraa kuljettamaan lääkäriin ja ostamaan lääkkeitä. Eräänä perjantai-iltana lähetin kuluja varten 100 euroa hoitajan tilille. Maanantaina hoitaja kysyy, että et tainnut lähettää niitä, kun ei tilillä näy. Minä tarkistin, että kyllä on lähtenyt ja tilinumero varmasti oikein. Odotetaan vielä pari päivää. Odotimme, mutta ei kuulu rahat tulevaksi. Ehdin jo itsekin palata. Hoitaja laittoi kyselyn pankkiinsa, missä rahat viipyvät. Sain seuraavana päivänä omaan verkkopankkiini tiedustelun:

”Hei,

Olet 17.1. antanut 100 euron maksun saajalle XX, Viestitieto: Ahmed. Saajan pankki on lähettänyt meille kyselyn, koska tarvitsee lisätietoja maksusta, ennen kuin voi hyvittää sen saajan tilille. Voitko ilmoittaa meille maksun aiheen sekä Viestitiedoissa mainitusta Ahmedista seuraavat tiedot:

– koko nimi
– syntymäaika
– syntymäpaikka
– kansallisuus

Voit ilmoittaa pyydetyt tiedot vastaamalla tähän viestiin.

Ystävällisin terveisin
XX”

Vastasin, että Ahmedin koko nimi on Ahmed, syntynyt Vantaalla 2010, mutta omistaa tosin Viron passin, kansallisuus on suomalainen, tosin sekarotuinen. Maksun aihe on koiran, nimeltä Ahmed hoitokulut.

Seuraavana päivänä rahat saapuivat perille, viikon myöhässä…

0
Esa-Jussi Salminen
Helsinki

Olen ammattimainen suomentaja Koneen Säätiön rahoittamassa kaksivuotisessa projektissa vuosina 2021-2022. Suomennan udmurttilaista rikoskirjallisuutta ja ensimmäisen udmurtinkielisen romaanin.

Kirjoittamani matkaopas ja tietokirja Sankareitten Marinmaa ja Udmurtia julkaistaneen syksyllä 2021 Sankarimatkailijan matkakirjasarjassa.

Vuonna 2020 ilmestyi teos Murskautuneet tähdet, jossa 400 sivua suomentamiani udmurttilaisia novelleja. FM suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta. Olen työskennellyt opetustehtävissä Joshkar-Olassa, Kolozsvárissa ja Izhevskissä. Popularisoin sukukansoja yleistajuisilla kirjoituksilla. Vuodesta 2009 alkaen on ilmestynyt useita suomentamiani udmurttilaisen ja marilaisen kirjallisuuden teoksia, esim. Dorvyzhy, käännökset Volga-antologiassa ja Bjarmia-antologiassa. Viisivuotissuunnitelmissa mm. komilaisen, marilaisen ja ersäläisen kirjallisuuden novellikokoelmat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu