Ratkaisu ilmaston lämpenemiseen – merien keinotekoinen jäädytys

Jos pelkistetään koko tämä ilmaston lämpeneminen, niin ilmeisesti siinä on suurin syy laajojen valtamerien liika lämpeneminen. Tavallaan talojen keskuslämmityksessäkin talvella lämmitetään putkia pitkin pattereita, jotta sitä kautta lämpö siirtyy hyvin talon eri huoneisiin. Ja toisin päin kesällä, lämmintä vettä ei ole pattereissa ja siten asunto pysyy viileänä. Mutta jos kesälläkin pattereissa olisi jäävettä tai muuta kylmäainetta, niin olisivatko asunnot helteelläkin kylmiä?

Jos pelkällä veden lämpötilalla näin voidaan säädellä lämmitystä, niin olisiko ratkaisuna koko ilmastokriisiin merien keinotekoinen manuaalinen jäähdyttäminen mallina ollen vaikka esim. kylmäkoneiden kylmäaineet/jää ja siinä terästä, joka johtaa hyvin lämpöä ja näin lämpöä kerätään meristä pois.

Eli jos liian lämpimät maapallon meret johtuen liiasta lämmittävästä hiilidioksidista ovat syy tähän ilmastonmuutokseen, niin eikö voisi jäähdyttää jotekin meriä esim. sinne jäitä heittämällä tai muuten siirtäisi sinne kylmää ainetta ilman että vesimassa lisääntyy. Ja näin kylmät meret viilentäisivät ilmaston. Tai sitten pitäisi kehitellä joku hiilidioksidi-imuri, millä saataisiin liiat lämmöt pois ilmasta.

 

https://peda.net/kokemaki/peruskoulut/yhteiskoulu/fysiikka/fysiikka-8/l%C3%A4mp%C3%B6oppi/1ls

+1
evaback
Espoo

Olen kiinnosunut yhteiskunnallisista asioista, ylin koulutus valtio-opin maisteri (vm. 2016). Muita ex-ammatteja kokki ja yo-rakennuspiirtäjä. Kotoisin Rovaniemen mlk:sta, asunut Tampereella noin 15 vuotta ja vuodesta noin 2017 lähtien Espoossa. Töissä markkinatutkimus-alalla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu