Syksyn kunniaksi

Syksy, värien harmonia, takkojen ja puusaunojen savukarnavaali, koululaisten rähinä ja säpinä ja romanttisten hetkien vietto ikkunan ääressä juoden ja keskustellen.

Tätä rakastan, ihailen ja arvostan. Syksy on Suomen kaunein vuodenaika, joka kiehtoo ja jopa itkettää minua ilosta ja innosta. Tunteet ja sanat riehuvat sisälläni, kuin tuilvuoren laavat. Autolla maantiellä hemppeää valssimusiikkia kuunnellen, tuntuu niin suurenmoiselta ja syvälliseltä.

Syksy, saunan lämpö, kahvin, tuoreen vehnäleivän ja tervan puhdas tuoksu, sateen pisara ikkunan lasilla, kynttilän liekki ja ahkerat linnut, jotka keräävät talveksi muonaa. Syksy kuin raskaana oleva nainen, joka valmistautuu kevään synnytykseen. Syksy on vaivaton ja puhdas. Ei ole kesän sääskiä, ei talven jäätä eikä kevään loskaa ja pölyä.

Syksyllä aina palaan nuoruuteeni ja jopa lapsuuteeni ja muistan hienoja muistoja ja hauskoja tapahtumia. Se tyttö, joka illalla ikkunan takana kampasi pitkiä hiuksiaan ja välillä katsoi ulos, kuka häntä tirkistelee! Kuin nukketeatteri, mutta niin elävänä ja realisena.

Syksyn aurinko on herkkä ja haikea, toivon antava ja keimaileva, kuin viehättävä nainen, joka kaueneudestaan ja arvostaan itse on varma. Syksy, kauniiden, hiliaisten ja kiehtovien hetkien kuningatar. Syksy on meidän viimeinen tilaisuus nauttia vuodenajasta, ennen kuin pakkanen saapuu, joten on pakko nauttia siitä kunnolla.

Minä skoolaan Syksyllä joka rakastavan, rakastetun, mukavan, keskustelutaitoisen ja ystävällisen ihmisen kunniaksi… Pitäkäämme Syksyä arvokkaana ja kauniina aikana!

 

”Tämä kirjoitus julkaistu vuonna 2012, mutta jälleen kerran olisi kiva lukea sen ja pohtia sen sisältöä!”

Farzad Moghaddam pour

0
Farzad
Sitoutumaton Vaasa

Olen Suomen kansalainen ja asunut vuodesta 1999 tässä maassa siivosti ja kunnioitettavasti. Päätavoitteeni on alusta lähtien ollut antaa mahdollisimman positiivisen, vastuuntuntoisen ja vaikuttavan kuvan maahanmuuttajista!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu