Täytyisikö valtion luopua omistajaohjauksesta

Vuosien varrella sattuneet omistajaohjauksesta vastaavien ministereiden toimet, ja heihin liittyneet jälkitoimet saavat todellakin ajattelemaan, ettei heitä tarvita. Kun katsoo kuinka heillä on ollut tavallaan sivutoimi jonkun muun lisäksi, vaikuttaa tosiaan siltä, ettei se ole välttämätöntä. Mutta kuka sitten päättää, mitä valtion omaisuudella ja miten sen omistamissa yrityksissä toimitaan. Vai pitäisikö omistajaohjaus ministerinä olla ylipäätään henkilö, joka hallitsee yritystoiminnan, puolueiden ulkopuolelta tuleva henkilö ja joka keskittyy pelkästään siihen vai jäävätkö tehtävät liian vähäisiksi (ja sehän ei siten voi olla Ville Tavio). Kyllä valtiolla on omaisuutta ja aika monipuolista kaikenlisäksi, joten se vähäisyys kyllä häviää.

 

Tähän postin erikoiseen tilanteeseen liittyy, kyllä sikäli erikoinen piirre, että vaikka postin hallitus olisi kesäkuussa ilmoittanut vastaavalle ministerille aikomuksistaan, ajankohta on erikoinen. Ministeri ollut virassa vasta muutamia päiviä ja hänen täytyisi saman tien ottaa haltuunsa tehtävä täysimääräisesti. Kuinka monelta kyseinen asia on onnistunut, käsi pystyyn. Muistiko ministeri myöhemmin tarkoin tuolloisia tapahtumia? Oliko tarkoituksellista, voi vain miettiä.

 

https://ls24.fi/lannen-media/valtion-omistajaohjaus-vaikea-rasti

FreeThinking

Asioita, aiheita tarkkaileva ja niiden ongelmallisuutta pähkäilevä, sanoisinpa jopa enemmän introvertti kuin ekstrovertti henkilö.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu