Lapsia koulutetaan kuin rottia 2

Kammottavaa! 


Laboratorioissa kyyhkyset, rotat ja muut koe-eläimet painavat vipua tai kulkevat sokkelossa ja saavat palkinnon. Jopa kaksivuotiaat ovat noita kyyhkysiä ja rottia. Tekevät temppuja hiirellä ja saavat välittömän palkinnon, lehmä ammuu – ja isi kehuu! 

Tuota kutsutaan ehdollistamiseksi! 

Varttuneemmat lapset oppivat pitempiä näppäily/hiiriketjuja ja saavat suurempia palkintoja. Temput on tehtävä juuri oikein tai palkintoa ei tule. 

Miksi lapsiin halutaan soveltaa eläinten koulutusmetodeja? Jo päiväkodista alkaen? 

Hyvää tarkoittavat vanhemmat eivät ehkä tajua mistä on kyse. Jotkut ajattelevat, että mitä varhemmin aloitetaan sitä parempi. Jotkut vanhemmista jopa sanovat oppivansa tietokoneen käyttöä lapsiltaan ja ovat siitä ylpeitä. Ylpeitä siitä, että heidän lapsensa ovat kyyhkysten ja rottien lailla oppineet tiettyjä mekaanisia näppäin- tai hiirisekvenssejä.

Hyvää tarkoittavat hölmöt ovat saaneet paljon pahaa aikaan vuosisatojoen saatossa. Nyt ollaan tuhoamassa luovuutta ja inhimillisyyttä!

Kirja aiheesta lapsi ja tietokoneet!

Julkaistu 1. kerran:

17.1.2009 22:38 Lauri Gröhn 7 kommenttia

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu