Lasten ehdollistaminen on kivaa ja siihen löytyy rahaa

Lapsia ehdollistetaan jo päiväkodeissa ja monista tehdään tietokoneautisteja. Laboratorioissa kyyhkyset, rotat ja muut koe-eläimet painavat vipua tai kulkevat sokkelossa ja saavat palkinnon. Päiväkoti Pilvilinnassa kaksivuotiaat ovat noita kyyhkysiä ja rottia. Tekevät temppuja hiirellä ja saavat välittömän palkinnon, lehmä ammuu – ja päiväkotitäti kehuu! Tuo on aitoa ehdollistamista. 

Nyt tuota sairasta touhua tehdään jo ministeriön tukemana "kokeiluna": 

http://blog.edu.turku.fi/topkeskus/2012/04/18/molla/
http://blog.edu.turku.fi/molla/2012/08/09/syyskesan-terveiset-mollasta/

Noille "kokeiluille" on tyypillistä, että niillä ei ole mitään verrokkeja, niihin ei liity pitkittäistä tutkimusta ja seurantaa ja onnistumisen kriteerinä pidetään oppilaiden ja opettajien innostumista asiasta. Uutuusefektikin jytää. Kyllä ehdollistaminen ja ehdollistuminen on kivaa.

Homekoulut aiheuttavat terveyshaittoja lapsille ja opettajille, korjaamiseen ei ole varaa, mutta rahaa ehdollistamiskaluihin löytyy aina.

Vanha tarinaa samasta teemasta: 

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/72459-rotiksi-tietoyhteiskunnan-ko…

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu