Pelien tukeminen rikkoo Tekes-lakia ja vääristää kilpailua

Periaatteessa pelit ovat sisältötuotantoa, mikä ei kuulu Tekesin piikkiin. Eihän Tekes tue esimerkiksi säveltämistä tai kirjailijoiden työtä. 

"Pitkään alalla ollut toimitusjohtaja Ilkka Paananen pitää Suomea maailman ylivoimaisesti parhaana paikkana tehdä pelejä ja kiittää Tekesiä, jota ilman jättimenestys ei olisi ollut mahdollista." Tekes 
 

Laki Tekesistä sanoo: Kehittämiskeskuksen toiminnan tavoitteena on edistää teollisuuden ja palvelujen kehittymistä teknologian ja innovaatioiden keinoin.

 

Peliteollisuus on käännösvirhe. Kyse on toimialasta ja sisältötuotannosta. Luonnollisesti asia ratkeaa tarkastelmalla sitä miten työtä tehdään. Eivät pelit eroa musiikista ja kirjallisuudesta. On juoni, kuvitus ja struktuuri sekä niiden purkitus. Lakia ei saisi rikkoa sanaleikeillä.

 

Lisäksi pelien tukeminen rikkoo kilpailulakeja. Kaikki pelit kilpailevat keskenään ja sellaisille ei saa antaa julkista tukea.

Ja voihan …

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/137129-tekes-jakaa-veroeuroja-jopa-duudsoneille-2010

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu