Kännykkäkamerat eivät pärjää järjestelmäkameroille

Vaikka Lumia 1020 on markkinoiden paras kännykkäkamera, ei se pärjää alkuunkaan edes harrastelijoiden järkkärille Canon EOS 600 D. Aamun Hesarissa on mielenkiintoinen vertailu, jossa tässä muutamia Lumian heikkouksia:

”Kameran aukon kokoa ei voi säätää. … Järjestelmäkameralle tyypillinen otos, jossa kuvan edusta on tarkka mutta tausta epätarkka, onnistuu vain hyvin läheltä – alle puolen metrin päästä – kuvaamalla.”

”Pro Camera -ohjelmistossa ei voi erottaa valonmittausta ja tarkennusta toisistaan. Jos halutaan vaikkapa tarkentaa etualalle ja valottaa kuva taustan mukaan, täytyy käyttää manuaalista säätöä.”

”Etenkin zoomatessa käy selväksi, että järjestelmäkameran kuvassa on suurempi määrä yksityiskohtia. Ero ei johdu pikseleistä, joita on 1020:ssa vähintään riittävästi. Ongelmana on valon määrä.”

Ja Lumian 2.5x zoomilla saa parhaat turistikuvat tai urheilukuvat jne. jättää ottamatta

HS-testi: Uudessa Lumiassa kaikkien aikojen kamerakännykkä

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu