Ilmastonmuutos on kovaa faktaa

Ilmastonmuutoksen kieltäjillä fossiilibisneksen rahoilla  roskatietoa levittävä verkosto

Äärikonservatiivinen verkosto käyttää miljardin/v levittäessään ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen kieltävää tietoa. Fossiilisten polttoaineiden varannoista vain 20 prosenttia voidaan hyödyntää, jos päästövähennystavoitteista pidetään kiinni. (TT)  The anti-climate effort has been largely underwritten by conservative billionaires, often working through secretive funding networks….

Ilmaston emergentit muutokset

Ilmastonmallit eivät pysty ennustamaan emergenttejä ilmastonmuutoksia ainakaan toistaiseksi. Siksi takavuosona ihmeteltiin, mihin auringosta osa joka sekunti maahan tulevasta neljän Hiroshiman pommin suuruisesta energiasta katoaa. Vaikka kyllähän mittaukset osoittavat, että suurin osa energiasta sitoutuu meriin. Vastaavasti on odotettavissa muitakin emergenttejä ilmiöitä, jolloin saattaa käydä…

Ilmaston lämpeneminen ei ole tasaantunut

Mitään ilmaston lämpenemisen loppumista tai tasaantumista ei ole tapahtunut. Maapallo kerää neljän Hirosiman pommin verran energiaa sekunnissa. 

Ilmatieteen laitos sekoilee, ilmastomallit eivät kerro emergenssistä 2

Ilmatieteen laitoksen uudet arviot (kuva) perustuvat ekstrapolointiin. Voi käydä niinkin, että Suomessa viilenee. Tällä ei tarvitse olla mitään tekemistä Golf-virran kanssa… Ilmastomallit eivät juurikaan pysty ennustamaan  emergenttejä ilmiötä, siis systeemien muutoksia. Siksi missäpäin maailmaa tahansa keskimääräiset säät voivat ajanmittaan joko parantua tai huonontua. 

Tästähän ilmastonmuutoksessa on kyse

Kasvihuoneilmiö on voimistunut ihmisen tuottaman hiilidioksidin vuoksi. Maapallolle kumuloituu yhä enemmän auringosta tullutta energiaa, suurin osa meriin (kuva). Meren voimistuneen sekoittumisen vuoksi ilmakehän keskilämmöllä on ollut tavallista pitempi tasanne. Useat tunnetut sykliset ilmiöt vaikuttavat merien horisontaalisiin virtauksiin, joten aika näyttää miten lähivuosina taas käy.

Ilmastoskeptikoiden epätoivo

Ilmastoskeptikoille pitkäaikaiset trendit ei ole mitään. Kun luonnossa kaikessa on syklejä, tartutaan epätoivoisesti syklin johonkin kohtaan ja pidetään sitä trendinä. Katso kuva-animaatio merijään vaihtelusta ja kuva-animaatio ilmaston lämpenemisestä.

Meret ja ilmastonmuutos, vain 2 % lämmöstä ilmakehään

Alkaen siitä kun satelliittilaitteilla alettiin mitata merenpinnan korkeutta vuonna 1992 merenpinta on noussut 3,2 mm vuodessa. Tuo on yksi selvä indikaatio ilmastonmuutoksesta, joka suinkaan ei ole pysähtynyt, päinvastoin muutos on kiihtynyt! 

Ilmastotieteen skenaariot

Ilmastonmuutoksen faktoja "kritisoivat" ns. ilmastoskeptikot (denialistit) moitiskelevat skenaarioita ymmärtämättä mistä niissä on kyse. (Jotkut jopa luulevat, että kyse on ennusteista.) Skenaariot ovat usein osoittautuneet liian konservatiivisiksi toisin kuin denialistit väittävät. Toisaalta: “New sets of scenarios for climate change research are needed periodically to take into account…

Ilmasto ei ole kaoottinen – professori Järvinen harhassa jälleen (kuva)

Sää on kaoottinen – ainakin metaforisesti, mutta ilmastolla ja ilmastomalleilla ei ole mitään tekemistä kaaoksen kanssa.  Järvisen kirjoituksen lähes jokainen lause on hömppää, esim.: ""Puuttuvan" lämmön selittäminen oletuksilla, että se on kadonnut meren syvänteisiin…"(HS)  Professori Järvinen on hömppäillyt aikaisemminkin levittäen denialistista roskaa ja tehden onnettomia…

Professori Kauppinen ja ilmastonmuutos 3

Ilmastonmuutoksessa ei ole kahta "koulukuntaa". On vain tiede ja epätiede. Mediaa hallitsee paljolti nettihömppä. Kuva: Emeritus optiikan professori Jyrki Kauppinen/TS 1.8.2013. TS:n jutussa "Turkulaistutkimus haastaa ilmastopaneelin ennusteet" (14.4.2010) ei olllut päätä eikä häntää: 

Keinoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on esitetty lukuisia keinoja. Taulukosta näkyy, että monille aika ei ole vielä kypsä.

Ilmaston historia ja tulevaisuus

Lätkämailamalli kuvaa tieteellisesti todistettuna ilmastonmuutoksen lähihistoriaa, pyörätuolimalli pitempiä jaksoja menneisyyteen ja tulevaisuuteen, katso kuva. 

Tätä kuvaa ilmastohuijarit kaihtavat

Hömppäsaitteja siteeraavat typerykset riemuitsevat, ettei ilmasto ole lämmennyt vuosikymmeneen, vaikka kyse on ilmakehän luonnollisista vaihteluista. He eivät tajua, että kasvihuoneilmiö voimistuu jatkuvasti ja suurin osa energiasta sitoutuu meriin (kuva). Merkittävä osa hiilidioksidista sitoutuu meriin happamoittaen sitä ja tästä aiheutuu enevästi ongelmia merien eliöstölle.

Ilmaston pyörätuolimalli

Globaalin ilmaston lätkämailamalli on vaihtunut pyörätuolimalliin. Muutos on ihmisen aiheuttama ja ainutlaatuinen viimeisen 11000 vuoden aikana. Ison syklin vuoksi muuten hiljakseen kehittyvä jääkausi jää lämpenemisen vuoksi syntymättä. Nyt ilmastoskeptikot siirtynevät kannattamaan lätkämailamallia 

Maapallon lämpeneminen on kiihtynyt

Maapallon lämpeneminen on kiihtynyt. Suurin osa energiasta sitoutuu meriin ja sitoutuminen on entistä voimakkaampaa. 

Ilmatieteen laitos sekoilee, ilmastomallit eivät kerro emergensseistä ( 2012)

Otsikko vuodelta 2010. Tekstini. Ilmastomallit eivät pysty ennustamaan  emergenttejä ilmiötä, siis systeemien muutoksia. Siksi missäpäin maailmaa tahansa keskimääräiset säät voivat ajanmittaan joko parantua tai huonontua. Se tiedetään, että maapallo sitoo yhä enemmän lämpöenergiaa ja sen vuoksi vesien haihtuminen lisääntyy ja tuon vuoksi taas sateet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu