Julkisen sanan neuvosto sekoilee

JSN sekoilee langettavalla päätöksellään. Korvalosta ei ole tieteellistä näyttöä. Kaiken maailman hömpälle ei pidä antaa tilaisuutta vastineeseen. Onkohan Tekes, joka on pannut miljoonan korvavaloon,  ollut neuvoston asiantuntijana? 

"Tutkijat päättelivät, että korvavalo ei vaikuta melatoniinin eritykseen, ei vähennä subjektiivista (itsekoettua) väsymystä, eikä paranna suorituskykyä ja ei siksi vaikuta ihmisen vuorokausirytmiin" (Roskatiede).    

Tekes kehuu huuhaa-palkinnon saanutta korvavaloa sivuillaan mm. näin: "Vuonna 2007 perustettu hyvinvointialan yritys Valkee Oy tunnetaan kehittämistään kirkasvalokuulokkeista, joilla hoidetaan kaamosaikaan liittyviä mielialaoireita. Kuulokkeet suuntaavat valon korvakäytävän kautta aivoihin, ja niiden on tutkittu olevan tehokas hoitomuoto mielialan vaihteluihin, masennukseen, uniongelmiin sekä vuorokausirytmin muutoksiin liittyvien tilojen yhteydessä." (Tekes) 

Linkkejä:

MOT: Taru korvavalosta

Valvira hyväksynyt valehoitolaitteen?

Valkee/kirkasvalokuuloke, Hesarikin meni halpaan

KIrkasvalokuuloke ja Yliopiston apteekki

TEM markkinoi kirkasvalokuuloketta, jonka toimivuudesta ei ole puolueetonta näyttöä

Tekesin viestintäjohtaja markkinoi sivullaan kirkasvalokuuloketta

Tekes on rahoittanut Valkee Oy:tä 321000 eurolla

Onko kirkasvalokuulokkeelle tehty kontrolloidut sokkokokeet? Ei !

Kirkasvalokuulokkeen "kliiniset testit"?

Kirkasvakuulokkeesta "tieteellinen julkaisu"

Ettäkö kirkasvalokuulokkeen toimivuus todistettu?

Valkee Oy:n kirkasvalokuulokkeella ei julkaisua kaksoissokkokokeesta

Vanjoki haluaa elinkeinotuet pois mutta sijoitti rahojaan yritykseen joka sai tukea 321000€

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu