Steinerilaista hengetöntä taidetta 2

Taidehallissa on nyt af Klintin steinerilaista abstraktia symboliikkaa. Tuhholmassa modernin taiteen museosta tuli Steinerilaisen hömpän harrastajien pyhiinvaelluspaikka. Niin käynee Taidehallissakin. 

Lauri Gröhn helmikuussa: 

Steinerilaisen Hilma af Klintin näyttely Tukholman modernin taiteen museossa oli ylivoimaisesti tylsin näyttely missä olen koskaan käynyt. Kuin olisi ollut rautateiden semaforinäyttelyssä.

Mutta Hesaripa kirjoittaa yhdestä toisesta näyttlystä: "Päänäyttelyä täydentää pienempi, viiden taiteilijan teoksista koostuva Feel the Spirit!, joka esittelee henkisyyttä modernissa taiteessa ja nykytaiteessa. Sen vetonaula on ruotsalaistaiteilija Hilma af Klint (1862–1944), joka viime vuonna synnytti pienoisen sensaation Tukholman Moderna Museetissa ja Venetsian biennaalissa. Abstraktin taiteen pioneerina pidetty taiteilija ammensi teoksissaan teosofiasta ja Steinerin ajattelusta. " HOHHOIJAA!

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/161628-steinerilaista-hen…

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu