Googlen robottiauto ja ns. futurologia

Robottiauto melkein huijausta:  ”Auton toiminta riippuu niin paljon kartoista ja yksityiskohtaisesta liikennetiedosta, että se ei pystyisi vielä operoimaan 99 prosentilla teistä edes Yhdysvalloissa, missä ensimmäisiä koeajoja on suoritettu, kertoo MIT Technology Review.” TiVi

Suomesta puhumattakaan:

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/173120-robottiautoilla-ei…

Mutta mitä sanookaan tunnettu ns. futurologi:

”Sovelton muutosjohtanana työskentelevä Linturi on tunnettu pitkällekin ulottuvista visioistaan, mutta hän korostaa robottiliikenteen olevan aidosti ajankohtainen asia. Autoteollisuudessa arviot robottiautojen tulosta markkinoille sijoittuvat vuosien 2014 ja 2025 välille.”

http://teknologiateollisuus.fi/fi/a/robottiliikenne-robotti-tarttuu-ratt…

ENTÄ TÄMÄ:

”Linturi mukana kehittämässä lentävää autoa

10.12.2003

”Kalifornialainen yrittäjä, Paul Möller kehittää parhaillaan lentävää autoa, jossa hankkeessa on mukana myös suomalaisia sijoittajia. Risto Linturin perheyritys R. Linturi Oyj omistaa noin puoli prosenttia Mollerin yhtiön osakkeista. Linturin arvion mukaan lentoauto tulee nousemaan Suomen taivaalle 3-7 vuoden kuluttua.”

http://www.digitoday.fi/mobiili/2003/12/10/linturi-mukana-kehittamassa-l…

” Robottiliikenne voisi palveluna tarjottuna säästää pelkkinä kalustoon liittyvinä kuluina 10 miljardia vuositasolla Suomessa. Esimerkiksi USA ja Japani ovat muuttaneet lainsäädäntöään ja sallineet robottiliikenteen laajat kokeilut normaalin liikenteen seassa. Useat suuret autonvalmistajat ovat luvanneet sarjavalmisteiset itse itseään ohjaavat autot myyntiin vuoteen 2020 mennessä. Googlen robottiautot ovat jo ajaneet noin miljoona kilometriä liikenteen seassa ilman ainoatakaan robotin aiheuttamaa kolaria.”

https://m.facebook.com/notes/risto-linturi/lausunto-robotiikkaan-liittye…

 

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187720-robottiauto-vs-autopilotti

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Koulu Keravalla. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu