Museomusiikki on viihteen genre, yleensä

 Museomusiikki on erinomaista viihdemusiikkia ja myös hyvää taustamusiikkia, jos sellaiseen erehtyy. Museomusiikki on kaavamaisuudessaan pääosin rinnastettavissa viihdemusiikkiin, siis yksi viihdemusiikin genre. Museomusiikki on kuin katsoisi lastenelokuvaa. Toinen museomusiikin tarkoitus on ritualistinen.​ 

Onneksi maailmalta löytyy joukko muusikoita, jotka pystyvöt saamaan museomusiikin viihteen yläpuolelle, nimiä mainitsematta. Tuollaiset hetket ovat harvinaisia ja jäävät ikuisesti mieleen.

Museomusiikin sekä toisaalta masomodernismin välissä  on vähän säveltäjiä, koska muodissa on retromuseomusiikki.  Musiikin opiskelijat käyttävät pääosan ajastaan museomusiikin opiskeluun.  Koulutusputki tappaa luovuuden,  jos sitä on alkujaankaan edes ollut.

Tapani Länsiö käytti termiä museomusiikki ohjelmassa "Tyhmiä kysymyksiä musiikista", mutta olen kyllä termin jossain seminaarissakin sen  kuullut.

Museomusiikkia on karkeasti ottaen kaikki romantiikan ajan ja sitä vanhempi musiikki. Modernille kuuntelijalle hyvää tai huonoa viihdemusiikkia. Taidemuseoissa on paljon hyvää taidetta, mutta en ripustaisi esim. Rubensia kotiini vaikka se olisi mahdollista. Rubens-museossa olen  käynyt Antwerbenissä. Piti oikein jonottaa.

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu