Demoäly ei ole älyä

Vaikka Watson voittaa ihmisen käänteisessä tietokilpailussa ja Deep Blue shakissa, niillä on vähän tekemistä ihmisen älyn kanssa. Ne ovat pelkkiä yhden asian demoja. Hupaisaa on, että Stephen Hawking uskoo Kurzweilin kirjoissaan lanseeraamaan singulariteettiin, kuten seuraava lainaus osoittaa. Äly kun  ei ole kiinni pelkästtään prosessoinnin nopeudesta ja muistikapasiteetista. Jos olisi, sitä voitaisiin jo nyt simuloida.

"Tietokoneet tuplaavat nopeutensa ja muistikapasiteettinsa 18 kuukaudessa. Riskinä on, että koneille kehittyy äly ja ne ottavat vallan. Ihmiset, joiden kehitystä rajoittaa hidas biologinen evoluutio, eivät pysty kilpailemaan [vaikka ihmisiäkin ”paranneltaisiin” geneettisesti], Stephen Hawking sanoo." 

http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/74975-stephen-hawking-ihmisku…

Valitettavasti kaupallinen markkinointi on ottanut termin äly käyttöönsä tavoilla, joista yksikään  ei ole asianmukainen.

 

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu