Lasten digidementia 13/17

On jo melkoisesti tutkimuksellista näyttöä siitä,  mitä haittaa on tietokoneiden liian varhaisesta käytöstä: o

”Uudet tutkimukset nimittäin osoittavat, että käsin kirjoittamisella ja oppimisella on selvä kiinteä yhteys toisiinsa.  Lapset eivät pelkästään opi lukemaan nopeammin, kun he kirjoittavat käsin, vaan he myös oppivat kehittämään paremmin uusia ideoita ja muistamaan tietoa. Kyse ei ole myöskään pelkästään siitä, mitä kirjoitamme, vaan myös siitä miten kirjoitamme.”

”Toinen tutkimus seurasi lapsia toiselta viidennelle luokalle. Washingtonin Yliopiston psykologi, osoitti, että  lapset, jotka kirjoittivat käsin, eivät tuottaneet pelkästään enemmän sanoja, vaan myös enemmän ideoita.”

http://www.viraalisesti.fi/steve-jobs-ei-antanut-lastensa-kayttaa-ipadia…

Mutta edelleen löytyy asiantuntijoita, jotka levittävät harhaista mutuhöpöään:

”Jos pelit on tosiaan suunniteltu juuri sen ikäiselle lapselle, voivat ne olla ihan hyödyllisiä. Pelit voivat kehittää esimerkiksi lapsen loogista ja matemaattista ajattelua.” (lastenneurologian erikoislääkäri Piia Haapala)

http://yle.fi/uutiset/lastenneurologi_tablettitietokoneen_kaytosta_voi_o…

”Eittämättä verkon käyttö muokkaa aivoja. Aivot muokkautuvat sellaiseen suuntaan, jossa tulemme niitä jatkossa tarvitsemaan.” (professori Paavo Leppänen Jyväskylän yliopiston psykologian laitokselta)

http://yle.fi/uutiset/netinkaytto_muokkaa_aivoja/7134668

On mielenkiintoista, kuinka Yle toimii kritiikittömän mututiedon jakelijana ilmeisen  epäpätevien toimittajiensa   kautta.

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/163747-lasten-digitaaline…

 

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu