Elämme innovaatioköyhää aikaa

Internetistä huolimatta tavallisten ihmisten kannalta elämme innovaatioköyhää aikaa. Vesijohto ja sähkölamppu ovat olleet merkittävämpiä keksintöjä kuin Internet. 

Ihmiskunnan merkittävimpien käsitteellisten innovaatioiden aika oli 100-150 vuotta sitten. Auto, puhelin, lentokone, sähkölaitteet jne. 

Toisaalta on mielenkiintoista, että innovatiivisuutta voidaan myös tarkastella suhteessa ihmisten määrään eri vuosisatoina. Mm. Ilkka Tuomi on osoittanut (kuva), että viimeiset sata vuotta ihmisten innovatiivuus on ollut laskussa. Mitä voimme päätellä tästä? Tuskin sitä että ihmiset ovat muuttuneet. Ehkä sitä, että merkittävien keksintöjen joukolla on s-käyrä ja että se on laskussa? Aarreaitta ei ole loputon?

Economist Tyler Cowen’s e-book-turned-book, The Great Stagnation, made similar points: Compared with the staggering changes in everyday life in the first half of the 20th century wrought by electricity, cars, and electronic communication, the digital age has brought relatively minor alterations to how we live. 

http://www.wired.com/2012/04/opinion-fox-net-innovation/

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu