Korholan väitös ilmastopolitiikasta 4/5: harhoja fysiikasta

Eija-Riitta Korholan käsitykset siitä, mistä luonnontieteissä on kysymys, ovat uskomattoman harhaisia. Hän jatkaa viimeisimmässä blogissaan väitöskirjassaan esittämiään harhoja Ilmastonmuutoksesta: 

"Kun tiedetään, että ilmastonmuutos on luultua paljon monimutkaisempi kysymys, johon liittyy suuri määrä tieteellistä epävarmuutta ja avoimia kysymyksiä, kuten pitkään jatkunut hiatus eli lämpenemisen hidastuminen vuodesta 1998 päästöjen voimakkaasta kasvusta huolimatta, "

https://fi.pinterest.com/pin/193021534002668873/

Vuosi 1998 oli poikkeuksellisen lämmin vuosi, siitä aloittaminen haisee. Jo peruskoululainen tietää, että kun systeemiin tuodaan enemmän energiaa kuin siitä poistuu, systeemi lämpenee. On pitkällä tähtäyksellä yksi lysti, sitoutuuko tällä hetkellä entistä suurempi osa meriin. Jos ennen 80  prosenttia, nyt 80+ prosenttia. Veden ominaislämpökapasiteetti on nelinkertainen ilmaan verrattuna. Ilmeisesti Korhola ei usko energian säilymisen lakiin?

"tuntuu hämmentävältä, että Sitran sivuilla lämpenemisen sanotaan olevan IPCC:n mukaan ”yksiselitteistä” tai että ongelma on perusluonteeltaan ”yksinkertainen”."

Ehkä Korhola ei ehkä  tuossa tarkoita mitä sanoo? Ilmastonmuutos on yksiselitteinen asia, ongelman ratkaisu on sensijaan vaikea maailmanpoliittinen ongelma.

For Rittel and his colleague Melvin Webber, 9 wicked problems are essentially unique, have no definitive formulation, and can be considered symptoms of yet other problems. Solutions to wicked problems are difficult to recognise because of complex interdependencies in the system affected; a solution to one aspect of a wicked problem often reveals or creates other, even more complex, problems demanding further solutions. This description applies very well to what is conventionally. Hulme

Sylttytehdas:

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183279-e-r-korholan-vaikkari-ilmas…

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu