Valtaojan prosenttilasku hakusessa

Valtakunnanhöpöttäjä Esko Valtaoja ei näytä tajuavan, että alhaisesta lähtötilanteesta lähtien saadaan suuria kasvuprosentteja, mutta kehittyvien maiden ja länsimaiden erot silti kasvavat. Kasvu noudattaa yleensä aina S-käyrää, jonka mukaan kasvu tasaantuu nopean nousun jälkeen etenkin kun taustalla on Kiinan eräänlainen uuskolonialismi. Esimerkiksi vuonna 2012 Kiina investoi Afrikkaan 200 miljardia dollaria.

Toisekseen Valtaoja ei myöskään näytä tajuavan, että teknologiassa ideasta prototyyppiin voi olla äärettömän pitkä matka ja prototyypistä toimivaan tuotteeseen tai prosessiin voi myös olla äärettömän pitkä matka.

Esko Valtaojan jäähyväisluento ei ollut kunniaksi Turun yliopistolle.

 

grohn

Asun Nauvossa, Bryssel 97-04. Tutkinto: teoreettinen fysiikka. Työura: Yliopisto (kurssiassistentti 2v.), iltaoppikoulu, Ollituote, Kone, Telefenno, Telenokia, Tekes 84-97 (erikoistutkija, konsultti, Euro-infon päällikkö), yrittäjä Bryssel, Euroopan komissio (puiteohj.). Yrittäjä 05-17. Rakensin kotona tietokoneen 76. Skepsis ry:n siht. 91-92, pj. 93. Kehitin 1997 (Psion) ja 2001-2015 (pc/mac) ohjelman, joka muuttaa valokuvat musiikiksi: http://www.synestesia.com/cd05/2005.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu